El prototip Skoda VisionS serà presentat durant el Saló de Ginebra

Sembla que Skoda també es vol posar les piles en el segment dels SUV ja que, ara per ara, és l’estil de vehicle que més tirada té. Cert és que la marca del grup Volkswagen ja disposa de vehicles amb esperit muntanyenc com la sèrie Scout de l’Octavia o el propi Yeti, però faltava aquest gran pas endavant, un pas que, com ja vam explicar, també ha realitzat Seat. En aquest sentit, al Saló de Ginebra veurem el Skoda VisionS, el prototip que marcarà les pautes del futur gran SUV de la marca que, possiblement, arribi durant el 2017.

I ens referim al Skoda VisionS com un gran SUV ja que les seves cotes són més generoses que, per exemple, les del Nissan Qashqai (conseqüentment més grans que el proper SUV de Seat), amb una allargada de 4,7 metres, una amplada de 1,91 i una alçada de 1,68, unes cotes que permeten la introducció d’una tercera fila de seients.

Skoda VisionS, la pauta del futur gran SUV | Diari Català
Vista posterior

Les línies que mostra l’esbós són molt clares i defineixen la senzillesa i el bon fer de Skoda. És un disseny molt recte que no busca cap risc, sinó que vol assegurar el tret amb un producte senzill que intenti agradar a tothom, tal com fa amb la resta de models. Com és lògic, en aquest disseny no faltaran les llums diürnes amb tecnologia LED.

Si ens hi fixem, la línia lateral d’aquest Skoda VisionS ja ens indica la prominent allargada del model i deixa entreveure uns passos de roda força amples on s’ubiquen unes llandes de gran mida, només aptes per aquest tipus de prototip. Així mateix, la línia del sostre és descendent i finalitza amb un petit aleró situat a la zona alta de la part posterior, la qual destaca per unes òptiques allargades i dues grans sortides d’escapament (una a cada banda) que li ofereix un aspecte més agressiu i esportiu.

Sens dubte aquest Skoda VisionS té molt bona pinta i esperem que d’aquí en surti un gran SUV que es posiciono correctament en el mercat.