El Skoda VisionS serà presentat al Saló de Ginebra

El Skoda VisionS incorpora el nou llenguatge de disseny de la marca i ho trasllada al segment dels SUV. Les línies són precises, afilades i de tall clar; la distintiva interacció entre llums i ombres a les superfícies contornejades crea efectes impressionants, que s’accentuen gràcies al color Verd Island.

Amb una distància entre eixos de 2,79 metres, una longitud de 4,70 metres, una amplària de 1,91 metres i una altura de 1,68 metres, el Skoda VisionS té una imponent presència sobre l’asfalt. Basat en la Plataforma Modular Transversal del Grup Volkswagen (MQB), es tracta del primer vehicle de la marca que té sis places distribuïdes en tres files.

Un altre element destacat del prototip és la seva propulsió híbrida endollable: amb 225 CV de potència, el vehicle accelera de 0 a 100 km/h en 7,4 segons, amb una velocitat màxima de gairebé 200 km/h. Segons la marca, el model només necessita 1,9 litres de gasolina per recórrer 100 km. El Skoda VisionS pot circular durant 50 km de forma totalment elèctrica.

Skoda VisionS, la base del nou SUV de la marca | Diari Català
Vista posterior

El motor de combustió és un 1.4 TSI de 156 CV i 250 Nm de parell motor. Treballa al costat d’un motor elèctric que proporciona 40 kW de potència contínua i un parell motor de 220 Nm, i que està integrat a la caixa del canvis automàtica DSG de sis velocitats que distribueix la potència a les rodes davanteres. Una segona unitat elèctrica de fins a 85 kW i 270 Nm propulsa l’eix posterior. Tots dos eixos treballen de forma independent, de manera que el prototip té una tracció intel·ligent a les quatre rodes que no requereix cap acoblament mecànic.

El conductor del Skoda VisionS pot triar nombroses maneres operatives; des de la propulsió purament elèctrica fins als modes de càrrega, sempre amb l’objectiu de la màxima eficiència. La bateria d’ions de liti amb una capacitat de 12,4 kWh està situada davant de l’eix posterior.

Aquest Skoda VisionS ofereix grans pantalles d’infoentretenimient òptimes per a tots els ocupants, els quals es poden connectar a la xarxa de múltiples formes des dels seus respectius seients.