Robots russos podran organitzar-se i realitzar operacions antiterroristes sense intervenció humana gracies a Skynet Rus Unicum

Skynet Rus Unicum liderarà als robots a al batalla | Diari CatalàSkynet Rus Unicum es l’innovador sistema d’intel·ligència artificial creat a Rússia, que permetrà que els robots puguin organitzar-se en grups triant als seus líders i compartint rols per dur a terme qualsevol tipus d’operació, incloent-hi missions antiterroristes, sense cap forma d’intervenció humana.

Segons ha informat el vicedirector de la corporació estatal russa Rostec, Serguei Skokov, a l’agència de notícies RIA Novosti, el sistema Unicum va passar les proves amb èxit.

És el primer sistema d’aquest nivell que ha passat les proves amb èxit, ha estat reconegut com a eficaç i admès pel client estatal.

D’acord amb Serguei Skokov, el sistema d’intel·ligència artificial Skynet Rus Unicum, permetrà que els robots puguin organitzar-se en ordres i realitzar qualsevol tipus de missió militar i, així mateix, participar en tasques civils, com operacions de rescat, sense cap forma d’intervenció humana. La tecnologia es pot utilitzar no només en instal·lacions robòtiques terrestres, sinó també en vehicles aeris no tripulats.

Skynet Rus Unicum liderarà als robots a al batalla | Diari CatalàEl ‘Skynet rus’ lidera als robots militars al camp de batalla

En el seu afany de crear un intel·lecte artificial equiparable al Skynet de la saga ‘Terminator‘, una companyia russa ha finalitzat les proves del sistema de programació Únicum, dissenyat per al control grupal de robots, segons ha informat el vicedirector general de l’empresa pública OPK Serguei Sókov.

Actualment s’està estudiant la introducció d’aquesta tecnologia en els equips robòtics civils i militars, inclosos els avions no tripulats, ha afegit el vicedirector de OPK. Gràcies a aquest programari, els equips poden realitzar tasques civils i militars individualment o com a part d’un grup i sense participació humana.

Skynet Rus Unicum liderarà als robots a al batalla | Diari CatalàD’aquesta manera es pot controlar prop d’una desena de complexos robòtics en mar, terra i aire. Els complexos robòtics són capaços de designar papers dins del grup, escollir al cap de les seves files, reemplaçar als robots neutralitzats, ocupar les posicions avantatjoses, buscar objectius i sol·licitar a l’operador permís d’atac així com eliminar els objectius automàticament.