Qualcomm un dels fabricants de processadors mes importat, presentara en el CES una nova gama de processadors per a drons, el Qualcomm Snapdragon Flight

Snapdragon Flight, el processador per a drons | Diari CatalàAmb el Snapdragon Flight, Qualcomm vol fer amb els drons el que ha aconseguit al mercat de smartphones: tenir el SoC estàndard del mercat, per això Qualcomm arribarà amb un processador Snapdragon per drons que farà ús de la plataforma Qualcomm Snapdragon.

El SoC tindrà una CPU de 2,26 GHz, WiFi de doble banda i Bluetooth. La placa, amb una mida semblant a una targeta de crèdit, integrarà suport per als sistemes de vol en temps real, processarà vídeo 4K i serà compatible amb càrrega ultraràpida. També tindrà ‘un sistema GNSS‘, que entenem que no serà GPS. Snapdragon Flight està basat en el chipset 801 que porten el OnePlus One i el Xperia Z2, entre molts altres.

Snapdragon Flight, el processador per a drons | Diari CatalàSegons va dir Raj Tallur, cap de producte de Qualcomm.

La placa, que inclou el Snapdragon 801, està combinada amb software avançat de drons i eines de desenvolupament, el que fa de Snapdragon Flight una referència de disseny més que qualsevol altra cosa. Els fabricants de drons i robots podran usar Snapdragon Flight per crear dissenys més innovadors amb funcions avançades en menys temps i amb costos de desenvolupament reduïts. Això s’aconsegueix perquè Snapdragon Flight integra tots els elements clau que els desenvolupadors necessiten i ja estan optimitzats per a funcionar junts.

El primer dron amb Snapdragon Flight serà un UAV fabricat per Yuneec que estarà llest l’any que ve. Però Qualcomm està conversant amb altres fabricants per intentar fer-se lloc en el mercat de drons, pel que hauríem de veure-ho també en cuadricópters com el que tens en ment.

En resum, el que podran fer els nous drons amb el Snapdragon Flight és moure lliurement entre diversos punts, planificant rutes de vol a cada instant per evitar obstacles i assegurar-se el vol sense xocar amb res i sense resultar danyat per altres objectes en moviment. Qualcomm també vol proporcionar una alternativa barata a la gravació de vídeo a 4K perquè aquest tipus de drons baixi de preu.