S’obre la porta a la modificació de l’impost de successions

0
Pere Aragones Junts x Sí
El Secretari d'Economia, Pere Aragonès | Foto: Europa Press

El Govern diu que estudiarà modificar l’impost de successions si la CUP retira l’esmena a la totalitat als Pressupostos

El secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat en una entrevista a Ràdio 4 que el Govern està diposat a “avaluar, discutir i buscar noves alternatives” pel que fa a l’impost de successions si la CUP reitra l’esmena a la totalitat als pressupostos. Tanmateix, ha remarcat que no es podran produir canvis si no es debaten els pressupostos i la llei d’acompanyament aquest dimecres al Parlament.

Aragonès ha reconegut que hi ha “debat” dins Junts pel Sí sobre l’IRPF, tot i que ha dit que “no serviria de res” que des del Govern es fes “un esforç molt gran” per engegar la proposta sense saber si els comptes es debatran finalment o no al Parlament. Segons el Secretari d’Economia, però, l’impost “ja està molt avançat” encara que “sempre es podria estudiar millorar-lo”.

Segons el Secretari d’Economia, és necessari que la CUP deixi “passar la llei d’acompanyament, que és el lloc on hauria d’anar això”. “Si la deixen passar, estem disposats a avaluar, discutir i buscar alternatives”, ha afegit sense concretar en què podrien consistir aquestes alternatives.

Els pressupostos, per a Pere Aragonès, “compleixen els requisits” que havia demanat la CUP i impliquen una “clara aposta per a la millora social” i que s’hi inclouen partides que permetrien impulsar estructures d’estat, com la Hisenda pròpia o acció exterior. Tanmateix, les quantitats fixades per a les partides socials estan molt per sota de l’exigit des de la formació anticapitalista.

La proposta arriba un dia abans que la CUP celebri una reunió extraordinària per debatre sobre la proposta del Govern i després que Junts pel Sí, juntament amb el PPC, tombessin la proposta de reforma de l’impost de successions presentada per Catalunya Sí Que es Pot el passat dimecres al Parlament.