El líder dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, ha dit en un tuit que votaran en contra de la investidura per reivindicar la regeneració, la feina digna i la justícia social.

També el líder del PSC, Miquel Iceta, ha dit que no li agrada el “fals dilema” entre que el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, sigui investit o, en cas contrari, hi hagi unes terceres eleccions generals: No és veritat, hi ha altres opcions però que no es poden plantejar fins que Rajoy intenti la seva investidura.

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha comentat que si Rajoy “no es mereix” ser president, no cal plantejar-lo, referint-se a les declaracions de l’expresident del Govern espanyol Felipe González, que va dir que el líder popular, tot i que no ho mereixi, s’ha de deixar que sigui president.

Iceta ha asseverat que per ser president del Govern espanyol no n’hi ha prou amb guanyar unes eleccions, sinó que “fa falta passar una investidura i treballar-se els suports” del Congrés, i ha insistit que en el debat d’investidura el PSOE votarà ‘no’ al candidat Rajoy.

Sobre l’acord entre PP i C’s, ha valorat que encara no té un document amb els detalls de les mesures pactades, i ha afirmat que hi ha algunes mesures que tenen “trampa”, perquè requereixen majories més àmplies que les de l’acord per desenvolupar-se i, a més, ha considerat molt estrany que C’s digui que donarà suport a Rajoy sense fiar-se d’ell, en les seves paraules.