Societat Civil compara la moció de la CUP amb un “cop d’Estat”

0
CUP declaració independentista
Foto: Europa Press.

SCC demana al Govern espanyol i al Tribunal Constitucional que actuïn davant el que valoren com “un cop d’Estat”

SCC ha assegurat que la tramitació de la moció de la CUP, que reitera la declaració del Parlament del 9 de novembre, posa de manifest que els independentistes “utilitzen les institucions per fer un cop d’estat”, i ha demanat al Govern espanyol i al Tribunal Constitucional (TC) que actuïn per remeiar-ho.

En un comunicat d’aquest dimecres, ha defensat que la moció “exigeix que es produeixi ja el requeriment perceptiu de les autoritats i institucions amb la finalitat de reconduir la situació a Catalunya a la normalitat democràtica”.

L’entitat també exposa que el text dels antisistema “suposa una clara vulneració de la sentència del TC” contra la declaració del 9 de novembre.

També critica que la Generalitat i el Parlament “han abandonat la seva obligació de neutralitat i actuen com a administració d’un estat sobirà no existent” i han adoptat una actitud que qualifiquen de deslleial i desobedient deliberadament.

“Els demòcrates no només disposem de la força que dóna la unitat, sinó dels mecanismes jurídics i constitucionals per posar fi a aquesta anòmala situació”, afegeix.