El festival de música electrònica es dividirà en dues zones, el ‘Sónar Dia’ i el ‘Sónar Nit

Ja es poden comptar, amb els dits de la mà, els dies que falten perquè el ‘Sónar‘, el festival més important de la música electrònica i últimes tendències de la Península, obri les seves portes a l’any 2016.

A mitjans de juny, concretament, els dies 16, 17 i 18, la cita dels sons alternatius i de la modernitat omplirà d’original música a Barcelona amb nous sons, artistes internacionals, balls i aventures futuristes.

Primer de tot, l’esdeveniment comptarà amb xerrades. Diverses conferències i uns deu projectes d’innovació tecnològica i creativitat, hi seran a la 23a edició d’un dels festivals més consagrats de la ciutat.

“El ‘Sónar 2016′ és un fenomen global i hi assistiran persones de més de 90 nacionalitats”, ha manifestat Ricard Robles, Codirector del ‘Sónar 2016′, a la roda de premsa que ha tingut aquest matí, a Barcelona, per la presentació de l’esdeveniment musical Català de l’estiu. Robles, també ha explicat que l’activitat del ‘Sónar‘ es repartirà entre vuit escenaris i dues zones: el ‘Sónar Dia’ i el ‘Sónar Nit’.

El primer, de 13.00 h a 23.00 h, acullirà els sons més experimentals i nous, un repte per a ments àvides de noves experiències. El Sónar Nit’ (a partir de 21.00 h i fins a la matinada), serà una gran festa de ‘clubbing protagonitzada pels caps de cartell del festival.

Parlant dels convidats musicals, es veuran els nous xous de JeanMichel Jarre, Anohni, James Blake, New Order, Santigold, Flume, Skepta, El Guincho, o el Nen d’Elx+Els Voluble, amb les esperades actuacions de Kelela, Yung Llegeixin, Howling, John Grant, Kaytranada, Club Cheval, Lafawndah, o Jamie Woon i el recital de música clàssica a càrrec del pianista britànic James Rhodes.

Però, el ‘Sónar‘ no és solament música, sinó una experiència cultural que engloba àrees com a tecnologia. “Aquest festival és l’espai on s’uneixen la creativitat, la tecnologia i el coneixement”, ha dit el comissari del ‘Sónar’, José Luis de Vicente. I té raó, perquè, de fet, hi ha el Sónar+D’ que constitueix un congrés internacional per investigar la relació entre creativitat, tecnologia i transformació digital.

Entre les novetats de la mostra, destacar la ‘Musimap, una empresa que adapta la intel·ligència artificial a la música, o músiques que trenquen les regles entre el so i l’acció darrere dels videojocs. També es poden anar a aprendre nocions de producció musical.

Molta tecnologia i, sobretot, molta música espera als fans de la música alternativa durant aquest Sónar 2016′ a Barcelona.