Sony no impulsarà més títols per PS Vita

  0

  PS_Vita

  La plataforma portàtil de Sony, PS Vita, depèn del desenvolupament de tercers per seguir ampliant el seu catàleg

  Després d’un cicle de vida amb nombrosos canvis, sembla que PS Vita encara el seu esprint final. És una realitat que es pot extreure de les paraules de Masayasu Ito, Vicepresident Executiu de Sony Computer Entertainment. Ito afirma que “no hi ha cap estudi exclusiu creant títols per PS Vita“, i afegeix que els esforços actuals de la companyia estan focalitzats amb PS4.

  No és un panorama positiu per PS Vita, atenent també a les últimes paraules de Shuhei Yoshida, el cap de Sony Worlwide Studios, relatives al mercat de les plataformes portàtils. A la pregunta referent a la possibilitat de que la plataforma rebi una successora, Yoshida ha afirmat que el panorama actual no és el més òptim per una nova portàtil. Actualment, gran part del catàleg de PlayStation Vita es nodreix de petites estrenes d’estudis independents.

  Uncharted Golden Abyss
  Nathan Drake a Uncharted Golden Abyss

  Una reina sense tron

  Des de la seva estrena exclusiva al Japó l’any 2011, PS Vita acumula un total de 12 milions d’unitats venudes arreu del món. Ocupa el lloc 20 dins el global de consoles i és al continent americà on ha rebut menys suport, amb gairebé la meitat de vendes si ho comparem amb Europa o Japó. Està molt lluny de la seva competidora directa, Nintendo 3DS, que acumula un total de 54 milions d’unitats venudes.

  Però, les capacitats tècniques de PS Vita, exceptuant el 3D, són molt superiors a la portàtil de Nintendo. Durant la seva presentació, Sony la presentava com la plataforma portàtil definitiva, aquella que acabaria oferint uns títols del nivell de PS3. El desplegament gràfic del joc amb què s’estrenava, Uncharted: Golden Abyss, deixava clar que no eren paraules grandiloqüents; era una realitat palpable. 

  Però l’auge del mercat mòbil i les tabletes han carregat especialment contra PS Vita, relegant-la a un segon pla. Tot i això, la situació actual de la portàtil de Sony és relativament còmoda; rep un fluxe constant de nous títols independents que no paren d’ampliar la seva oferta, tot i ser evident que és una màquina que no ha estat concebuda per aquest tipus de mercat.