Sony respon al fet que els terroristes feien servir PS4

0

Després que el ministre de l’interior Belga assegurés que els terroristes feien servir PS4 per comunicar-se, Sony opina al respecte

Dies abans de l’atac terrorista a París, el ministre de l’interior Belga, Jan Jambon, constatava que si els terroristes feien servir PS4 com a sistema de comunicacions, el seu rastreig es feia més difícil per part dels serveis d’intel·ligència. Coincidint amb aquest fet, la policia ha confiscat una PS4 d’un dels terroristes fent encara més gran la hipòtesi. A falta d’una confirmació oficial, Sony ha emès un comunicat oficial.

PlayStation 4 permet la comunicació entre amics i coneguts videojugadors i, de la mateixa manera que passa amb la resta de sistemes moderns connectats, té el potencial de fer-ne un mal ús. De totes maneres, prenem molt seriosament les nostres responsabilitats a l’hora de protegir els usuaris i els instem a reportar activitats ofensives o susceptibles de ser il·legals. Quan identifiquem o ens informen d’aquestes conductes, ens comprometem a dur a terme les accions apropiades amb les autoritats i continuarem fent-ho.”

Un rumor viral

La suspicàcia s’origina el dimarts 10 de novembre, 4 dies abans dels atemptats. Jan Jambon, convidat a un programa de la secció europea de POLITICO, un important mitjà de comunicació estatunidenc, deia que “és molt molt complicat pels nostres serveis [referint-se a una escala internacional] desencriptar les comunicacions emeses des de PlayStation 4“.

Arrel dels fets ocorreguts a París, nombrosos mitjans internacionals s’han fet ressò de les paraules de Jambon sense tenir la confirmació oficial per part de les autoritats de que certament els terroristes feien servir PS4 per coordinar la massacre de París. Mitjans com The Telegraph, The Daily Mail o Forbes (on la noticia és la més llegida encara avui), reflexionen sobre les dificultats que comporta el seguiment d’una cèl·lula terrorista a través d’un videojoc. A continuació, les paraules de Jan Jambon el dia 10 de novembre.

Font: Eurogamer.net