José Manuel Soria, ex-Ministre d'Indústria
José Manuel Soria, ex- Ministre d'Indústria

L’exministre d’Indústria José Manuel Soria ha renunciat al lloc de director executiu del Banc Mundial, davant de la polèmica suscitada pel seu nomenament, han informat a Europa Press fonts governamentals.

Soria ha comunicat la seva decisió al Govern espanyol en funcions a través d’una carta enviada al secretari d’Estat d’Economia, Íñigo Fernández de Mesa.

Puigdemont diu que Soria “ja trigava” a renunciar

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest dimarts que l’exministre José Manuel Soria “ja tardava” a renunciar a la seva candidatura per ser director executiu del Banc Mundial, com ha fet davant de la polèmica suscitada.

En una entrevista d’Onda Cero, Puigdemont ha matisat que “no havia d’haver estat mai proposat. Va comprometre la imatge d’Espanya a escala internacional”.

Després de preguntar-li si li preocupa la imatge exterior espanyola, ha respost que sí i ha titllat de mania creure que l’independentisme és antiespanyol: “Tenim una vocació de contribuir al desenvolupament d’Espanya” perquè hi ha llaços amb Catalunya.