SSD APACER AS720, el primer SSD amb doble interfície de connexió

  0
  SSD APACER AS720 de doble interfície | Diari Català

  SSD APACER AS720 de doble interfície | Diari Català

  APACER ha presentat el nou SSD APACER AS720, el primer SSD del mercat que compta amb doble interfície de connexió.

  D’una banda és un SSD de 2.5 polzades i interfície SATA 3 ‘estàndard’, però per un altre compte amb un connector USB 3.1 Type-C mitjançant el qual es pot utilitzar com a disc dur extern.

  Els nous SSD APACER AS720 arriben amb dues capacitats, 120 i 240 GB. Es tracta d’uns dispositius que tot i tenir la mida habitual de 2.5 polzades només mesuren 7 mm de gruix i pesen 75 grams, pel que són especialment bons tant per al seu ús en ultrabooks com per utilitzar-los de SSD extern portàtil. Ja que no tenen més coberta que la d’alumini habitual, qualsevol cop o caiguda podria danyar-lo. APACER inclou una petita bossa de vellut juntament amb el AS720 per poder portar còmodament i relativament protegit d’un lloc a un altre.

  Estan fabricats amb xips de memòria MLC (Multi Level Cell) NAND Flash i amb una controladora pròpia capaç de proporcionar un rendiment teòric de 540 MB/s de lectura i 450 MB/s d’escriptura, tant per la interfície SATA 3 com pels USB 3.1. Suporten funcions ECC (Error Correction Code), la comanda Trim i en general totes les tecnologies disponibles per augmentar la seva durabilitat i fiabilitat. Les especificacions tècniques d’aquests dispositius són les que podeu veure a la imatge adjunta a sota.

  SSD APACER AS720 de doble interfície | Diari Català

  Els SSD APACER AS720, són uns SSD bastant convencionals excepte pel fet que incorporen interfície USB 3.1 Type-C a més de SATA 3. APACER ha desenvolupat molta literatura a la nota de premsa que ens han enviat per destacar que aquests SSDs vénen en color daurat amb el mateix to que els nous equips d’Apple, i que de fet són totalment compatibles amb aquests. No és que sigui un detall de summa importància però aquí està, per als amants de l’estètica i dels de la poma mossegada.

  De moment el fabricant no ha revelat ni la data de disponibilitat ni el preu dels SSD APACER AS720, però entenem que encara que resulta una molt bona i grata novetat la inclusió de doble interfície, sobretot quan aquesta és USB 3.1 amb el nou connector reversible Type-C, el preu no hauria de ser molt més elevat que els SSDs d’aquesta gamma que hi ha al mercat.