Standard & Poor’s eleva un esglaó l’avaluació d’Espanya

0
Standard & Poor's
EP: Standard & Poor's
Standard & Poor's
EP: Standard & Poor’s

Ha millorat gràcies a les reformes econòmiques

L’agència de qualificació creditícia Standard & Poor’s (S&P) ha millorat aquest divendres un esglaó l’avaluació del deute sobirà d’Espanya, fins a ‘BBB+‘ amb perspectiva ‘estable’, a causa de l’impacte positiu de les reformes en l’economia, segons informa en un comunicat.

S&P, que ha confirmat l’avaluació d’Espanya en la seva última revisió feta el passat 10 d’abril, destaca que l’economia del país s’ha beneficiat de dues reformes del mercat laboral des del 2010 que han millorat la competitivitat de les exportacions i del sector serveis, així com d’unes millors condicions financeres.

L’agència preveu un creixement nominal del PIB espanyol de prop del 4% els anys vinents, cosa que hauria de donar suport a la posició fiscal i el balanç del Govern espanyol, assumint que continua la recuperació del mercat laboral i que els riscos de deflació “es mantenen a ratlla”.

[quote]L’agència va millorar dimecres passat en dues dècimes la seva previsió de creixement per a Espanya el 2015, des del 3% que esperava el juliol fins al 3,2%, i en una dècima la del 2016, fins al 2,7%. Per al 2017, Standard & Poor’s va fixar una previsió del 2,4%.[/quote]