Els bons resultats del període de descomptes nadalencs, el primer sense ofertes diàries, dificulten la tornada al model de rebaixes anterior

Steam abandona les ofertes Flash i trenca la tradició. La plataforma predilecta de consum de videojocs mitjançant còpies digitals ha obtingut uns millors resultats durant la campanya de nadal de 2015 en referència als anys anteriors. Les rebaixes de Steam són un període caracteritzat per la inclusió de les ofertes diàries -anomenades Flash- que ofereixen als usuaris l’oportunitat de fer-se amb alguns videojocs elegits per votació a preu reduït. Aquest any, però, no s’han publicat.

Tal com informa SteamDB, els usuaris han comprat més títols del catàleg que l’any 2014. Els tècnics de Valve, la companyia propietària de Steam, opinen:

La nostra hipòtesi és que el nou format és una millor manera d’oferir el nostre servei als usuaris que només visitaran una o dues vegades Steam durant els 13 dies de descompte. Veiem aquest canvi com una oportunitat d’oferir una major varietat de títols als usuaris cada dia, amb la garantia de subministrar cada videojoc amb el descompte més gran.

Els més petits se’n beneficien

L’altre argument que reforça la idea que Steam abandona les ofertes Flash és el benefici per tots els estrats mediàtics. Els videojocs per sota dels 500 més venuts també han obtingut millors resultats que l’any anterior.

Aquest grup ha acumulat un 35% del tràfic de visites durant les rebaixes, un resultat que quadruplica el de l’anterior campanya d’hivern. Però no només van ser visites, també hem observat un augment de les vendes respecte a l’any anterior del 45%.

Els usuaris també han manifestat una major activitat a la plataforma digital, amb un ús de la llista de desitjats que triplica el de 2014. Es tracta d’una estratègia de Valve. Al llarg de les rebaixes, Steam ha premiat als usuaris amb “Trading Cards” (col·leccionables vinculats a alguns videojocs que es poden vendre), al consultar l’actualització de descobriment, una nova eina de recerca de la plataforma. Fruit del seu ús, molts consumidors han trobat jocs interessants que han decidit afegir a la seva llista de desitjats.

Steam winter sale
Resultats d’activitat de la llista de desitjats dels dos darrers anys, durant el període de rebaixes i fora d’ell. FONT: SteamDB.