Comunicats de HRC i Ducati confirmen que l’australià deixa Honda i fitxa per la fàbrica italiana. No es descarta un ‘wild card’ la temporada 2016 de MotoGP

Era un secret conegut al paddock de MotoGP, però no s’ha anunciat fins avui. Casey Stoner fa les maletes i fitxa per Ducati. Així ho confirmen els comunicats que han emès aquesta tarda HRC i la fàbrica italiana. L’australià deixa Honda després de cinc anys exercint de pilot provador.

No ha estat un acord amistós entre les dues parts, i la prova és que HRC subratlla al comunicat que Casey Stoner no podrà provar la de ‘Desmosedici GP16’ fins que no acabi el 2015. Tot, arrel la lesió de Dani Pedrosa. L’australià va oferir-se per substituir-lo, però Honda va refutar la proposta i va apostar pel japonès Hiroshi Aoyama.

Posible ‘wild car’

Coneixedors del motiu pel qual Stoner ha decidit marxar d’Honda, Ducati ha ofert al pilot la possibilitat de disputar algun Gran Premi de la temporada 2016 com a pilot ‘wil car’. Tot dependrà de les circumstàncies, però el paddock dóna per fet que Casey serà a la graella en més d’una cursa.

L’australià, un cop s’ha oficialitzat la seva arribada, ha senyalat que guarda grans moments de la seva primera etapa a Ducati, i “es molt especial tornar a treballar amb ells”. A més ha advertit que “Gigi Dall’Igna ha aportat aire fresc i desitjo treballar com a pilot provador per ajudar a Dovizioso i a Iannone. La marca i els aficionats de Ducati formen part de la meva vida”.

Veurem què li depara el 2016 sobre la ‘Desmosedici GP16’, però el que ja és segur és que Casey Stoner fitxa per Ducati.