Storm Pulse, una moto elèctrica que pot fer 380 quilomètres

0
Storm Pulse, una moto elèctrica amb autonomia de 380 quilomètres

Storm Pulse, una moto elèctrica amb autonomia de 380 quilomètres

La Storm Pulse aposta per la mobilitat neta

La mobilitat eficient i de conservació del medi ambient fa que apareguin projectes més o menys viables, però que fan que l’evolució continuï de forma constant, per exemple les bateries han vist avançar de forma convincent la seva autonomia i pes.

El grup d’estudiants ha desenvolupat una “concept bike” elèctrica 100×100 capaç d’una autonomia de 380 quilòmetres amb una sola càrrega. Aquest projecte s’ha denominat ‘Storm Pulse’, i ha estat dissenyat per unir la idea d’eficiència amb el segment adventure-touring.

La moto munta un enorme paquet de bateries de disseny hexagonal que té un cert aire a un panell d’abelles col·locades al lloc del motor i amb la gran quantitat instal·lades provoquen una imatge si més no impacta’n. El seu pes és de 340 quilograms; no és una xifra molt elevada dins el segment .

La ‘Storm Pulse’ és capaç d’una velocitat punta de 160 km/h i accelera de 0 a 100 km/h al voltant dels 5 segons, xifres molt interessants per una potència d’uns 95 CV i 120 Nm de parell de motor, això amb tota la potència aplicada ja que si es condueix en ‘mode eficient’ la seva potència es redueix fins als 48 CV.

Storm Pulse, una moto elèctrica amb autonomia de 380 quilomètres

Un dels punts a perfeccionar és el temps de càrrega de les bateries, ja que per aconseguir el 100% és necessiten unes 8 hores de connexió, encara que pel 80% només es necessiten 38 minuts.

La moto i els seus components han estat dissenyats i fabricats de forma artesanal. La forquilla davantera, el basculant i xassís són d’alumini. El panell d’instruments és l’altre component que crida l’atenció, muntant una gran tableta que mostra tota la informació de forma digital.