Alastair Maffat aconsegueix un nou rècord mundial amb el Subaru BRZ

Si us parlem d’Alastair Maffat segurament no us digui res, però sí que és algú important dins del món de l’automobilisme ja que, constantment, prepara reptes per tal d’aconseguir nous rècords mundials. Fa un temps us explicàvem que aquest mateix pilot havia aconseguit un nou rècord d’aparcament marxa enrere utilitzant un petit Mini dels antics amb el qual quedava a escassos mil·límetres dels cotxes en un aparcament en línia. Ara, Alastair Maffat, torna a deixar-nos bocabadats amb un nou repte d’allò més interessant utilitzant un Subaru BRZ.

En aquesta ocasió, el vehicle ha crescut en dimensions i forma part d’un concepte força diferent al Mini però amb una mateixa intenció, aconseguir un nou rècord mundial. El protagonista motoritzat és un Subaru BRZ amb el qual Alastair Maffat es disposa a aconseguir el gir de 360 graus amb el menor espai possible flanquejat per dues fileres de vehicles aparcats. La marca anterior estava en 2,5 metres, però el pilot, gràcies a la seva gran habilitat i a moltes hores de pràctica i dedicació, ho aconsegueix reduir fins als 2,25 metres, i el que és més interessant, sense cap modificació tècnica ni mecànica del vehicle, només desactivant l’ABS i el Control de Tracció.

Sens dubte, el Subaru BRZ és el protagonista ideal per aquesta peripècia ja que la seva tracció posterior resulta molt juganera i fàcil de col·locar. Així mateix, el model no té un motor de gran cilindrada i molta potència, sinó que té la justa per evitar qualsevol descontrol o situació que poses en perill l’intent de superar el rècord. Recordem que el Subaru BRZ, igual que el seu germà bessó Toyota GT86, equipa un motor de 2 litres atmosfèric que rendeix 200 CV de potència i un parell màxim de 205 Nm a 6.400 rpm que s’ajunten a un pes reduït que permet una major diversió de conducció.