Subaru presentarà al Saló de Nova York una nova plataforma global que estrenarà el proper Subaru Impreza 2016

Fa prou feines dues setmanes el fabricant de Subaru, Fuji Heavy Industries, donava a conèixer una nova plataforma global i parlava del primer cotxe que la muntarà, el Subaru Impreza 2016. Ara sabem que el Saló de Nova York és l’esdeveniment escollit per la marca per a presentar aquest model. Com encara no podem avançar gaire cosa sobre l’estètica del compacte volem comentar els detalls mecànics i tècnics de la pedra angular de la propera generació Impreza, la seva plataforma.

Durant la seva presentació, els enginyers de Subaru van destacar la característica principal: la seva rigidesa i el dinamisme. La nova base incrementa d’un 70 fins a un 100% la rigidesa torsional del cos del cotxe i del seu xassís, un detall que es podrà apreciar en la seva conducció. El fabricant també ha treballat en un nou sistema de suspensió que serà més dur i millorarà l’absorció i filtració d’obstacles en les nostres carreteres. Aquestes millores, sumades a la reducció del centre de gravetat en 5 mil·límetres, signifiquen canvis. Molts canvis a l’hora de sentir la carretera. A més, una altra gran novetat és una estabilitzadora posterior que estarà muntada directament sobre el xassís i reduirà, segons la pròpia marca, en un 50% els seus balancejos.

subaru-plataforma-Diari català
La nova plataforma permetrà comptar amb diverses propulsions | Foto: Subaru

En resum, Subaru presenta amb el nou Impreza una plataforma que canviarà per complet les sensacions al volant. Molts són els amants d’aquest fabricant i amb l’evolució de la seva plataforma podem assegurar que el comportament anirà a millor. Amb la rigidesa, el seu dinamisme augmenta, en reduir-se els balancejos la diversió en carretera està assegurada i en treballar a les suspensions el confort serà molt major. El president del Fuji Heavy Industries, Yasuyuki Yoshinaga, va comentar durant la presentació que “aquesta nova plataforma representa la culminació dels coneixements que hem desenvolupat durant molts anys i estem segurs que ens permetrà produir vehicles que compleixen amb les expectatives dels clients de Subaru”.