Amb aquest Benetton B191, el pilot alemany va aconseguir el seu primer podi

L’altre dia us explicàvem que el Subaru Impreza WRC de Colin McRae que va utilitzar al 1997 sortia a la venda, doncs bé, avui us expliquem que una altra joia de la història de la competició també surt a la venda. En efecte, el Benetton B191 de Fórmula 1 que va pilotar el set vegades campió del món Michael Schumacher sortirà a subhasta el proper 13 de maig a Mònaco.

A subhasta el Benetton B191 de Schumacher | Diari Català
Placa de la unitat

El monoplaça en qüestió el va utilitzar el pilot alemany durant les seves primeres curses de la temporada 1991-1992 i amb ell va aconseguir el seu primer podi en la categoria reina de l’automobilisme. Sens dubte és una unitat absolutament especial, a més d’utilitzable, ja que pot rodar perfectament en els Grans Premis històrics que se celebren per tota Europa (per exemple) o en grans cites de l’automoció com és el Goodwood Festival, lloc on es reuneixen i corren les millors joies de quatre rodes a nivell mundial.

I tot que estem davant d’un monoplaça absolutament històric, no us penseu que el preu serà desorbitat. La casa de subhastes espera poder obtenir entre 220.000 i 280.000 euros, la qual cosa el converteixen en una unitat bastant interessant (per qui pugui, clar). Com a referència, al 2013 es va vendre a Alemanya una altra unitat d’aquest mateix monoplaça (concretament el xassís número 5) per un valor de 225.000 euros. Aquesta unitat ara descansa a la col·lecció de cotxes d’un privat a l’Orient Mitjà.

A subhasta el Benetton B191 de Schumacher | Diari Català
Motor Ford HB V8

El motor d’aquest Benetton B191 és d’origen Ford HB V8 de 3.494 cc que genera una potència de 730 CV i és capaç de sobrepassar les 13.500 rpm. Segons la casa de subhastes, aquest motor es troba en perfecte estat per al seu ús, sens dubte una bona notícia per amenitzar encara més la seva venda.