Es tracta d’una rèplica del Lancia Delta Integrale Evoluzione de Carlos Sainz

Si hi ha un model de ral·li enyorat per tots els amants d’aquest esport, és el Lancia Delta Integrale Evoluzione. Doncs bé, ara, si ho desitgeu, podeu fer-vos amb un exemplar força especial que serà tret a subhasta per la casa Silverstone Auctions el dia 26 de febrer durant l’esdeveniment Race Retro Competition Car Sale. La unitat en qüestió és una rèplica del Lancia Delta Integrale Evoluzione que van utilitza Carlos Sainz i Luis Moya l’any 1993 amb la decoració de Repsol de l’equip italià Jolly Club.

Tot i ser una rèplica, el Lancia Delta Integrale Evoluzione és una autèntica institució dins del món dels ral·lis gràcies als seus Campionats de Constructors i Pilots. El concepte Evoluzione es va introduir al 1992 i amb ell començava un Delta més ample, amb un millor xassís, noves llandes, frens i suspensions, una aerodinàmica més treballada i un motor més potent.

Aquesta unitat que sortirà a subhasta ha estat construïda sobre una Delta Integrale importat del Regne Unit. Per a la seva creació, s’han utilitzat infinitat de materials originals per poder aconseguir ser una rèplica calcada al model original pilotat pel madrileny Carlos Sainz. L’interior també ha estat recreat a la perfecció amb tots els detalls que portava el cotxe original i que havien d’estar totalment homologats per poder competir a aquell nivell.

El motor d’aquest Lancia Delta Integrale Evoluzione és un propulsor del Grup A amb intercooler Abarth i ECU MoTec M800 mb diferents mapes motor que el fan arribar fins als 400 CV de potència.

Aquesta rèplica del Lancia Delta Integrale Evoluzione de Carlos Sainz ha comportat tres anys de treball sense escatimar en despeses i, és per això, que s’espera que la subhasta que es celebrarà el dia 26 de febrer oscil·li entre els 50.000 i 65.000 euros, unes xifres que segur que pagarà qualsevol amant dels ral·lis i, en particular, del model italià.