Suissa estudia retirar la ciutadania als sospitosos de jihadisme

0
bandera suissa
Foto: Photopin

El país anuncia aquesta possibilitat després que la Secretaria de Migració hagi revocat la ciutadania d’un jove de 19 anys que hauria viatjat a Síria

Suïssa ha anunciat aquest dimarts que estudia la possibilitat de retirar la ciutadania als sospitosos de jihadisme que tinguin doble nacionalitat, arran del cas d’un suís-italià acusat de formar part de l’Estat Islàmic.

La Secretaria de Migració suïssa ha emès un comunicat per informar que ha obert un procés de revocació contra Christian Ianniello, de 19 anys, que hauria viatjat a Síria per unir-se a l’organització terrorista.

A més, una portaveu ha revelat que Migració analitza al costat d’altres autoritats competents en la matèria “si en casos concrets de jihadistes es pot revocar la ciutadania suïssa als qui tinguin doble nacionalitat”.

Una vegada retirada la ciutadania, Suïssa pot negar l’entrada al país de la persona en qüestió “com una forma de neutralitzar l’amenaça directa que suposen” els sospitosos de terrorisme, ha explicat la portaveu.

Les autoritats suïsses calculen que unes 73 persones han viatjat al Pròxim Orient i s’han radicalitzat des del 2001, d’acord amb un informe del mes d’abril passat. Unes 13 haurien mort en conflictes armats.

La proposta suïssa no és nova. El president francès, François Hollande, va proposar després dels atemptats del 13 de novembre a París, que van deixar 130 morts, retirar la nacionalitat als condemnats per terrorisme. Tot i que la mesura gaudeix de gran popularitat entre els francesos, no té el suport suficient al Congrés.