Suposada filtració d’usuaris i contrasenyes de Spotify

Fa poques hores, ha sorgit una informació a través de Techcrunch en el qual asseguren que el portal de música en streaming, Spotify, ha patit una filtració de milers de contrasenyes d’usuaris.

Segons la informació proporcionada, aquesta filtració s’hauria publicat en Pastebin, en aquesta llista, apareixen tant les dades dels usuaris, com noms de comptes i contrasenyes del que clients del servei de tothom. A més, també s’especificava que tipus de compte tenia cada usuari, cosa que pot ser un inconvenient sobretot per als usuaris amb compte premium.

Spotify

De moment, es desconeix el motiu d’aquesta filtració, no està clar si és un simple robatori o hackeig a Spotify, o simplement es tracta de l’atac que ja va patir fa un temps i que fins al moment tota aquesta informació no havia vist la llum.

La companyia per la seva banda, ha emès un comunicat en què asseguren que el seu servei no ha estat hackejat, asseguren que la seva seguretat és prou fort per a repel·lir atacs d’aquest tipus.

Spotify no ha estat hackejat i els nostres registres d’usuari són segurs. Fem un seguiment de Pastebin i altres llocs amb regularitat. Quan ens trobem amb credencials de Spotify, primer vam verificar que són autèntics, i si ho són, immediatament notifiquem als usuaris afectats perquè canviïn les seves contrasenyes.

Sigui quin sigui el motiu d’aquesta filtració, es recomana comprovar el nostre compte d’usuari, a més de canviar la contrasenya associada.