Susana Díaz rebutja els “bàndols” i un congrés “per interessos personals”

0
Susana Díaz
La presidenta d'Andalusia i cap del PSOE a la regió, Susana Díaz | Foto: Europa Press

La presidenta d’Andalusia nega que al PSOE hi hagi “bándols” i reclama una reflexió “profunda”. Rebutja que se celebri el congrés demanat per Pedro Sánchez

La secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ha negat aquest dijous que en el PSOE hi hagi “bàndols” i ha defensat que el partit, que travessa una situació “dura i dolorosa”, mereix d’una reflexió en “profunditat i sense presses”, pel que ha rebutjat que es faci un congrés exprés perquè algú ho consideri favorable per a “els seus propis interessos personals”. Per contra, ha defensat un congrés amb tots els militants, però sense presses.

Així s’ha pronunciat davant del Comitè Director del PSOE-A, convocat el dia després que els crítics hagin presentat en Ferraz la dimissió de 17 membres de la Comissió executiva Federal del partit de manera que pretenien precipitar la dissolució d’aquest òrgan i la caiguda del secretari general, Pedro Sánchez; i on ha assegurat que el PSOE-A “mai voldria que governi la dreta” i que va a contribuir a “cosir, unir i restablir la fraternitat de tots els companys en el conjunt del PSOE”.

En una intervenció que s’ha iniciat amb l’aplaudiment en peu de tots els membres del Comitè Director, Susana Díaz ha reivindicat les figures dels expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero i ha dit que li “fa mal” que se’ls situï en el bàndol de la dreta” i alhora ha defensat que el PSOE és “patrimoni de militants i dels milers d’home i dones que ens donen el seu vot i no tenen el carnet del partit”.

La líder del PSOE andalús també ha advertit que al partit li ha “passat factura” a les urnes que hi hagi hagut “companys encegats per les fogonades dels partits nous” i ha estat especialment dura amb Podem, formació a la qual ha acusat d'”ingerències descarades” per intentar “influir en la voluntat lliure” del PSOE. “El que Podem ha fet amb IU no ho va a fer amb el PSOE”, ha dit davant de l’aplaudiment dels assistents.