Dues figures de les curses de circuit han tingut l’oportunitat de copilotar a un pilot del campionat de Món de Ral·lis en el Shakedown del Ral·li de Gal.les GB

La pilot de proves de l’equip Williams d’F1, Susie Wolff (a dalt) i l’enginyera de cursa d’Audi Sport, Leena Gade, s’han assegut al costat de Kris Meeke i Sebastien Ogier respectivament, per experimentar el que se sent pujat en un World Ral·li Car en el tram de 3,32 quilòmetres de Clocaenog al nord de Gal·les.

A la volta al parc d’assistència a Ruthin, l’escocesa Wolff ha admès que la seva experiència amb Meeke amb el DS 3 WRC l’ha impressionat. “La velocitat que portava feia que passessin les coses molt ràpid, frenava molt tard i el cotxe saltava, ha estat increïble”, ha dit.

“Pilotar un monoplaça d’F1 és molt més suau i amb molt pocs moviments. En canvi, aquí és totalment diferent dins del cotxe. Ha estat una gran experiència. Em reservo una altra volta, vull tornar a pujar”.

“Ha estat increïble i molt ràpid. Una experiència fantàstica. Aquests nois estan bojos”

Gade, que en 2011 es va convertir en la primera enginyera de cursa a guanyar les 24 Hores de Le Mans, s’ha desfet en elogis després de la seva passada amb el Pol R WRC de Ogier.
L’enginyer d’Audi Sport, Gade, s’ha pujat en el seient de Julien Ingrassia
“Ha estat increïble i molt ràpid. Una experiència fantàstica. Aquests nois estan bojos”, ha comentat.

“El més impressionant és la velocitat amb la qual hem pres les corbes i la suavitat de l’aterratge d’un salt, però esperava un gran impacte, però no ha ocorregut. En realitat he anat bastant còmoda. Els frens també són increïbles, ja que estic acostumada a veure un altre tipus de cosa amb els LMP1. Seb té unes impressionants habilitats i ha estat fascinant veure com ho fa”.

Tant Wolff com Gade estan a Gal·les com a representants de la Women in Motorsport Comission de la FIA.

Un altre convidat a experimentar el WRC a Gal·les ha estat el jugador internacional de rugbi per Gal·les, Scott Williams, que ha copilotat a Elfyn Evans en el seu Ford Festa RS WRC.
“Ha estat espectacular”, ha explicat. “L’habilitat que té Elfyn per pilotar el cotxe és gairebé increïble. Li estic molt agraït per haver-me donat l’oportunitat d’experimentar-ho. Ell té l’avantatge de córrer a casa aquest cap de setmana i tinc ganes d’anar als trams a animar-lo”.

Leena Gade amb Oigier - Diari Català
Leena Gade amb Oigier


Font: www.wrc.com