Suspesa la roda de premsa prèvia al GP de València

0
Declaracions de Màrquez després de la cursa
Màrquez i Rossi en una roda premsa
Declaracions de Màrquez després de la cursa
Màrquez i Rossi en una roda premsa

Dorna i la FIM convoca els pilots i directors d’equip per una reunió pacificadora

Els organitzadors de MotoGP han anunciat que ha quedat suspesa la tradicional roda de premsa prèvia dels dijous pel Gran Premi de la Comunitat Valenciana, i ha informat que després del que va passar al Gran Premi de Malàisia, DORNA ha convocat a tots els pilots i els seus caps d’equip Dijous a les 15:30 per una reunió per intentar rebaixar les tensions.

Arran dels fets ocorreguts al Gran Premi de Malàisia i a altres esdeveniments que s’han donat durant la setmana següent, i donades les circumstàncies excepcionals, Dorna i la FIM (Federació Internacional de Motociclisme) convocaran a tots els pilots de MotoGP i els caps d’equip per abordar la situació aquest dijous a les 15.30 hores“, expressa el comunicat.

Per això, la roda de premsa prèvia a l’esdeveniment en la qual participen els pilots, prevista per les 17.00 hores, ha estat suspesa.

La setmana ha estat carregada de polèmica des que diumenge passat 25 d’Octubre, durant la carrera del Gran Premi de Malàisia, el pilot italià Valentino Rossi (Yamaha) deixés fora de carrera a Márquez amb un cop amb la cama durant la lluita entre tots dos i després de 15 avançaments.

El nou vegades campió del món va ser sancionat per part de Direcció de Carrera amb sortir últim en el definitiu Gran Premi de València, en el qual es jugarà el títol de MotoGP amb l’espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha), ara set punts per darrere de ‘Il Dottore’ en el campionat. No obstant això, Rossi ha apel·lat al TAS la sanció.

A més, aquest mateix Dissabte, Márquez informava que ha denunciat als dos periodistes italians que el divendres a la tarda es van colar a casa seva i van dur a terme accions “humiliants i ridícules” i van arribar a “empènyer i agredir” els seus familiars.

Aquest Dilluns, el vicepresident executiu de Honda Racing Corporation, Shuhei Nakamoto, ha apuntat que “és clar que Valentino (Rossi) va empènyer intencionalmente Marc (Márquez) cap a l’exterior de la pista” en el Gran Premi de Malàisia, propinant-li “una puntada” que han comprovat després d’analitzar la telemetria de la moto del pilot espanyol.

Així doncs haurem d’estar pendents de les declaracions que enviem els caps de premsa dels diferents equips i tindrem noves declaracions a premsa Divendres desprès dels entrenaments quan ja es sabrà la resolució del TAS sobre la sanció a Rossi.

Per altra banda, el Gran Premi de València ha estat declarat esdeveniment d’alt risc ja que es preveu que 1.250 aficionats italians es traslladin a València sense entrada. El club de fans de Marc Márquez ha enviat un comunicat cridant a la calma i a gaudir de l’úlim gran premi de la temporada de forma pacífica.