Protestes i aturades a L’Auditori i al ‘Ciut’art‘ de Barcelona

Els treballadors de Serveis Educatius ‘Ciut’art, empresa especialitzada en l’atenció qualificada als visitants dels museus, faran aturades i protestes els dies 16 i 23 de juny i el 2 de juliol amb la intenció d’eradicar la subcontractació.

Segons informa el SUT, (Solidaritat i Unitat dels Treballadors, sindicat que ha convocat aquestes ‘jornades de reflexió’), el 16 de juny, coincidirà amb la inauguració d’una activitat artística del museu ‘MACBA’ d’aquesta temporada i, també, una aturada que faran els acomodadors de l’edifici de L’Auditori “per denunciar l’incompliment de l’acord de vaga al qual es va arribar el passat juliol del 2015 després d’una vaga de 63 dies, així com represàlies cap a un dels treballadors”.

Els altres dies convocats són el 23 de juny i 2 de juliol. A més, els treballadors han traslladat a l’organització que aquestes aturades “poden convertir-se en vaga indefinida si no es frenen els abusos denunciats”.

I és que el principal problema són les vacances i els festius, sumat a l’ús abusiu de la contractació temporal en frau de llei. A ‘Ciut’art‘, no tenim dret a realitzar els dies festius i tampoc se’ns permet realitzar-los en un altre dia. Gairebé cap treballador té els 31 dies de vacances establerts a l’Empresa, encara que faci més d un any treballant, i hi ha casos que fa més d’un any que treballen i ‘Ciut’art‘ només els reconeix 5 dies de vacances, o treballadores que després de treballar dos anys hauran gaudit de només 20 dies de vacances, han publicat la web sindicatosut.org.

Ciut’art‘ adjudica, actualment, alguns dels museus més importants de Barcelona com el ‘MACBA’, la ‘Fundació Miró’, el ‘CCCB’, el ‘Museu del Disseny’, el ‘Monestir de Pedralbes’, el ‘Museu de les Cultures del Món’, el ‘Museu Etnològic’, la ‘Fundació Tàpies’, l‘Arxiu Històric de Barcelona’, o el ‘Museu de la Música’.