Suu Kyi guanya les eleccions a Birmània segons els primers resultats

0
suu kyi guanya a Birmània
Suu Kyi, lider de la Lliga Nacional per la Democràcia, ahir. | Foto: Europa Press
suu kyi guanya a Birmània
Suu Kyi, lider de la Lliga Nacional per la Democràcia, ahir. | Foto: Europa Press

 

El portaveu de la Lliga Nacional per la Democràcia, partit de la Nobel de la Pau, Suu Kyi, afirma haver obtingut el 70% dels escons a les eleccions celebrades a Birmània aquest diumenge

 

A falta de les confirmacions oficials, i segons informa Europa Press, la Lliga Nacional per a la Democràcia que lidera la premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi encapçala amb comoditat els històrics comicis birmans d’aquest diumenge amb grans diferències amb el partit de l’actual Govern, segons resultats provisionals recollits a peu d’urna per Eleven Media i publicats pel mitjà nacional ‘The Irrawaddy News’.

Per exemple, en alguns col·legis electorals de Yangon — la ciutat més important del país — la LND ha obtingut vuit vegades més vots que el Partit Unió Solidaritat i Desenvolupament de l’actual Govern, segons els escrutinis preliminars d’uns comicis marcats per l’absència de violència.

Tot i això, s’han detectat certes irregularitats –sobre les quals la Comissió Nacional Electoral encara no s’han pronunciat– com alguns errors en les llistes de votants en zones puntuals i excessos en els temps d’espera per votar.

El succés més destacable ha tingut lloc a la capital de l’estat de Karenni, Loikaw, on els secretaris de la Lliga han presentat una queixa per la sobtada aparició de 5.000 vots, tot i que la Comissió Electoral Local ha puntualitzat que són paperetes procedents de soldats i residents a l’estranger que han arribat a última hora.

A les darreres hores, mitjans com El Mundo han qualificat la victòria del partit de Suu Kyi d’aplastant, el que confirmaria el que avançaven aquestes enquestes a peu d’urna.

A Birmània, el president és elegit d’entre tres candidats nominats per les dues cambres del Parlament i pels militars, que encara retenen una quarta part dels escons a la seu legislativa. Una vegada designat, el president forma govern.

Compartir
Article anteriorWRC: Confirmat el calendari del Mundial de Ral·lis del 2016
Article següentFIFA 16 el primer dels videojocs més venuts d’octubre
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]