La tàctica ‘anti-sorpasso’ es trasllada a Catalunya

0
Debat TV3 26J
Els candidats catalans, amb Mònica Terribas, abans del debat de la setmana passada | Foto: TVC

Meritxell Batet (PSC) va evidenciar al debat català la tàctica dels socialistes d’atacar En Comú per sobre d’altres formacions per evitar el sorpasso

El debat entre els líders polítics catalans d’aquest diumenge va deixar diferents conclusions. CDC encara les eleccions del proper 26J en clau catalana, el PP se les mira des de la moderació, Ciutadans es mostra obert a tots els pactes -excepte amb Podemos- i l’esquerra demanant conjuntament ítems com el corredor mediterrani o la millora de la gestió de la crisi de refugiats de la UE.

Però, per sobre d’aquestes, el debat celebrat aquest diumenge va evidenciar com l’estratègia del PSOE d’atacar Podemos per sobre del PP per evitar que sigui segona força s’ha traslladat a Catalunya. Si més no, Xavier Domenech, el líder d’En Comú Podem -la coalició on és la formació de Pablo Iglesias-, es va convertir en blanc d’atacs per part de Meritxell Batet, la cap de llista del PSC.

Si be els retrets que Batet va fer a Domenech no van ser tan durs com els que el líder socialista a nivell espanyol, Pedro Sánchez, va fer a Pablo Iglesias, van ser suficients per demostrar que l’estratègia dels socialistes arreu consisteix es assumir la victòria del Partit Popular i, per sobre de tot, evitar que Unidos Podemos -la coalició entre Podemos i Izquierda Unida- sigui la segona força, fet que vaticinen la gran majoria de les enquestes.

Malgrat tot, Batet i Domenech es van unir a Gabriel Rufián, cap de llista d’ERC, per atacar a Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior i cap de llista del PP, respecte a diferents polítiques de l’Executiu estatal, com la gestió de refugiats, el corredor mediterrani, la corrupció, etc. Segons els darrers baròmetres, Batet no aconsegueix retallar distàncies a En Comú, que podria inclús augmentar els 12 diputats obtinguts a Catalunya el 20D, mentre que tot apuntat a que ERC seguirà per davant de CDC el 26J. Encara és un misteri com pot afectar a Ciutadans les paraules del seu líder, Albert Rivera, a Andalusia, on va afirmar que a Catalunya “s’ha de partir un la cara per parlar català”.

 

Compartir
Article anteriorEls metalls més sostenibles de la història dels Jocs Olímpics
Article següent(0-1) El Girona perdona i posa fi al somni de Primera Divisió
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]