Tallen l’N-340 per l’alta sinistralitat i la gratuïtat de l’AP-7 a Tarragona

0
AP-7
Foto: @CUPEbre

Amb l’eslògan ‘No més morts, prou peatges’, unes 500 persones han tallat l’N-340 per protestar per l’alta sinistralitat de la carretera i demanar la gratuïtat de l’AP-7 en trams de la demarcació tarragonina

Unes 500 persones, segons l’organització, han tallat aquest dissabte l’N-340 en tres punts diferents de la província de Tarragona, amb l’eslògan ‘No més morts, prou peatges‘, per protestar per l’alta sinistralitat de la carretera i demanar la gratuïtat de l’AP-7 en aquests trams.

A més, transportistes de la província han realitzat marxes lentes a l’AP-7 entre Tarragona i Vilafranca del Penedès (Barcelona) – en sentit nord – i entre Banyeres del Penedès (Tarragona) i Roda de Berà (Tarragona) – en sentit sud -, a la zona del Vendrell.

El Servei Català de Trànsit ha registrat 3 quilòmetres de retencions en sentit nord pel tall de l’N-340 al Vendrell en els dos sentits, i 1 quilòmetre de retenció al Perelló en sentit sud, a més de 15 quilòmetres de retencions i 48 quilòmetres de circulació lenta a l’AP-7.

L’alcalde del Perelló, Ferran Cid, ha assegurat a Europa Press que els alcaldes del territori han exigit solucions al Ministeri de Foment, però ha lamentat que el Govern espanyol “ni quan hi era ni ara que no ni és, està escoltant”.

Cid ha explicat que els alcaldes han anat al Ministeri de Foment i a la Delegació del Govern a Tarragona, i els han dit que “això no pot seguir així”, perquè ha assegurat que continuen havent accidents de trànsit que causen morts.

Els municipis tarragonins han exigit la gratuïtat de l’AP-7 des de L’Hospitalet de l’Infant (Tarragona) fins a Alcanar (Montsià), i des de Torredembarra (Tarragona) a Vilafranca, per alliberar el tràfic de l’N-340.

Segons ha explicat Cid, tot i la pluja – que ha perjudicat la participació – l’Associació de Veïns d’Amposta ha tallat l’N-340 a Alcanar (Montsià) (Tarragona), i els alcaldes i les famílies dels municipis de la zona s’han dividit per tallar la mateixa carretera a l’altura del Perelló (Tarragona) i El Vendrell (Tarragona).