Tallers pedagògics al Museu de la Maquinària Agrícola Calç Trepat

0
Museo Cal Trepat/CAL TREPAT | Diari Català
Foto: Museo Cal Trepat/CAL TREPAT

El Museu de la Maquinària Agrícola Calç Trepat ha començat a impartir tallers pedagògics per als alumnes de primer i segon de primària de la comarca de la Urgell

El 21 de gener es van iniciar els tallers que el Consell Comarcal de l’Urgell, juntament amb el Servei Educatiu de l’Urgell, organitza dins del Programa Comarcal de Suport a l’Educació al Museu de la Maquinària Agrícola Calç Trepat de Tàrrega (Lleida), segons ha informat aquest dimarts en comunicat l’Ajuntament.

Museu de la Maquinaria Agrícola Cal Trepat | Diari Catala
Foto: AYUNTAMIENTO DE TÀRREGA

La fàbrica Trepat va ser la productora de maquinés agrícola més gran a Espanya en el segon terç del segle XX. Al taller nens i nenes poden veure les eines de l’interior de la fàbrica i conèixer els usos d’algunes de les més de 4.000 peces de l’època.

Uns 460 alumnes de les poblacions de Tàrrega, Anglesola, La Fuliola, Guimerà, Ciutadilla, Verdú, Vilagrassa, Tornabous, Castellserà, Agramunt, Bellpuig coneixeran de primera mà com era una fàbrica de maquinària al segle passat.

El Consell Comarcal posarà a disposició de l’alumnat, autocars per poder-se desplaçar fins a la Tàrrega.

Per a alumnes d’ESO i Batxillerat el programa inclou un taller batejat amb el nom de L’Embarrat, que també dóna nom al festival d’art contemporani de Tàrrega.

Els estudiants podran aprendre nocions bàsiques de mecànica d’engranatges adaptats a la transmissió d’energia; observar aplicacions de la força motriu; comprendre com històricament s’ha abordat les solucions tècniques al voltant de l’energia i la seva eficiència mecànica i adaptacions tècniques a una realitat on la dependència de l’energia elèctrica era més precària.