Talls a la Ronda Litoral, la Gran Via i l’AP-7 en protesta pel ‘decret 3+2’

0
decret, 3+2
El tall a la Ronda Litoral, per part d'estudiants de la UPF. Foto: @SEPC_Ponlenou

Els talls s’emmarquen en la protesta per l’aplicació del model 3+2 a les universitats, una setmana abans de la vaga convocada pel proper 3 de març

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha tallat aquest dijous al matí la Ronda Litoral i la Gran Via durant per protestar contra l’aplicació del decret 3+2 a les universitats (tres anys de grau i dos de màster).

La ronda s’ha tallat durant deu minuts a l’altura de Poblenou en sentit Llobregat a les 7.35 hores i, segons la Guàrdia Urbana, ha provocat retencions quilomètriques.

El tall de la Gran Via s’ha fet a les 8.10 hores a l’altura de Plaça Universitat i també ha durat uns deu minuts. Amb aquesta protesta els estudiants convoquen a la vaga el proper 3 de març i tindrà per lema Mai més una educació sense nosaltres!.

Un grup d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) també han tallat aquest dijous l’AP-7 i la B-30 a l’altura de Cerdanyola del Vallès, emmarcats en la protesta contra el 3+2 i la vaga del 3 de març.

Les dues vies s’han tallat en els dos sentits de la marxa i han provocat retencions de vuit quilòmetres en sentit sud i de sis quilòmetres en sentit nord. La protesta s’ha fet de tres quarts de nou a un quart de deu del matí a l’altura del quilòmetre 149 de l’autopista.