També hi haurà vaga de metro demà dimecres

0
TMB vaga metro
Declaracions al finalitzar la reunió | Foto: Europa Press

La vaga, que seguirà afectant el MWC, tindrà uns serveis mínims de 50% en hores puntes

 

Els treballadors del Metro de Barcelona i l’empresa no han aconseguit un acord que eviti la vaga de dimecres, malgrat les més de sis hores en què ho han intentat després de la vaga de dilluns, coincidint amb la inauguració del Mobile World Congress (MWC).

El desacord ha quedat clar a la sortida de la reunió, a la Secretaria de Treball de la Generalitat -que ha estat mediadora-, on han negociat entre les 20.30 de dilluns i les 3 de la matinada aproximadament.

El portaveu del comitè de vaga, Óscar Sánchez, ha declarat als periodistes que l’empresa descarta que un eventual acord entri en vigor fins que se signi el conveni col·lectiu, mentre que els treballadors voldrien aplicar-lo immediatament en desconvocar-se la vaga: “No es pot signar un acord que no se sap quan entrarà en vigor”.

Tot i això, el director de Metro, Marc Grau, ha declarat poc després a la premsa que l’empresa estaria disposada a aplicar de manera immediata algunes mesures.

Distància insalvable entre sindicats i TMB

Grau ha assegurat que “les propostes plantejades superaven de sobres la capacitat legal i pressupostària, gairebé 3 punts” per sobre de l’1% que marquen els Pressupostos Generals de l’Estat, i ha insistit que no han arribat a un acord malgrat la voluntat de l’empresa i que aquesta ha cedit en diversos aspectes.

Ha explicat que el principal escull han estat les mesures econòmiques, i que la proposta que han defensat aquesta vegada els sindicats a la reunió era diferent a la què havien plantejat inicialment, perquè incloïa “termes que no s’havien abordat en reunions anteriors o que havien estat rebutjats”.

“La distància entre les dues parts en aquest moment l’hem vista molt complexa de salvar i, desgraciadament per als treballadors i els ciutadans, no ha estat possible aixecar la vaga”, ha lamentat, tot i que reitera la voluntat negociadora de l’empresa.

“No ens queda altre remei”

Minuts abans, Óscar Sánchez ha dit que “la negociació està trencada” i ha donat gairebé per feta la vaga de dimecres, tenint en compte també que els vaguistes veuen cada vegada menys temps per convocar les assemblees que haurien de ratificar un acord.

“No ens ha quedat altre remei que donar una altra vegada per tancada” la negociació, i ha explicat que dimecres es concentraran a la plaça Sant Jaume a partir de les 10.00 hores, a més de convocar pròximament una assemblea per abordar futures actuacions, que podrien incloure noves mobilitzacions.

La reunió s’ha fet des de les 20.30 hores de dilluns, després d’una manifestació dels treballadors que ha recorregut el centre de Barcelona, durant una jornada de vaga que ha tingut serveis mínims del 50% en les hores punta i del 30% la resta del dia.