Tarragona portarà als jutjats els crims del franquisme

0
franquisme
Foto: Wikimedia

El consistori tarragoní tira endavant una moció per perseguir els crims del franquisme a la ciutat, amb els vots en contra del PP i Unió

 

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres, una moció per tal que el consistori interposi una querella criminal perquè s’investiguin els crims contra la humanitat comesos per la dictadura franquista que van afectar tarragonins.

El text ha tirat endavant amb el suport del PSC, C’s, ERC, CiU, CUP i ICV, i els vots en contra del PP i Unió. D’aquesta manera, Tarragona es converteix en la primera ciutat catalana que treballarà en aquest sentit, malgrat que des de l’equip de govern consideren que aquesta no és tasca dels ajuntaments.

Segons les dades que han aportat els grups municipals, un total de 764 persones van ser assassinades durant els anys de repressió franquista, entre el 1939 i el 1978, 62 de les quals, veïns de Tarragona.

El text, que també ha rebut el recolzament de diverses entitats de memòria històrica, també contempla traslladar l’acord al jutjat de Buenos Aires, a l’Argentina, on s’investiguen els crims comesos a l’estat espanyol per la dictadura franquista.