El TC aixeca parcialment el veto a la conselleria d’Exteriors

0
Raul Romeva corrupció
El conseller Romeva, al Parlament | Foto: Europa Press

El ple del Tribunal Constitucional aixeca la suspensió cautelar sobre les funcions de la conselleria però manté reserves sobre el nom

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha aixecat la suspensió cautelar sobre les funcions de la conselleria d’Exteriors de la Generalitat, encapçalada per Raül Romeva. Argumenta l’alt tribunal que el Govern ha actuat amb plena empara legal i amb normalitat dissenyant i atribuint les funcions d’aquesta conselleria.

El TC, però, manté la suspensió cautelar sobre l’incís “Afers Exteriors” del nom de la conselleria, ja que considera que podria suposar una invasió de competències de l’Estat. Segons apunten alguns mitjans, aquesta suspensió es manté pel caràcter nominal, és a dir, que el que no agrada al TC és, simplement, aquesta part del nom de la conselleria.

Respecte a les funcions primer suspeses cautelarment i ara aprovades de nou, aquestes són les de coordinació de l’acció exterior del govern de la Generalitat. El TC avala aquesta funció sempre que s’ajusti a una funció del Govern i no entri en competència amb la política exterior de l’Estat. El TC també aixeca el veto a les funcions de la Secretaria d’Afers Exteriors.

 

Compartir
Article anteriorJuncker creu que Escòcia “s’ha guanyat el dret a ser escoltada”
Article següentEl PP de Barcelona pressiona Colau amb el ‘top manta’
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]