Temps de reflexió a Unidos Podemos

0
Simpatitzants En Comu Podem 26J
Simpatitzants d'En Comú Podem a Barcelona la nit del 26J | Foto: José Luís Gómez Galarzo

La decepció per no aconseguir el ‘sorpasso’ sobre el PSOE obre un període “d’anàlisi i debat”

Els resultats d’aquest diumenge van suposar una autèntica decepció per la candidatura d’Unidos Podemos. En els seus discursos, ni Pablo Iglesias, ni Íñigo Errejón, ni Alberto Garzón van dissimular aquesta decepció. “No són els resultats que esperàvem”, va reconèixer Errejón pocs minuts després de conèixer els resultats. Tant Iglesias com Garzón han reconegut en les darreres hores que els 71 escons obtinguts aquest diumenge són una derrota però confien en “guanyar més endavant”.

La coalició, que ha perdut un milió de vots respecte al que van obtenir per separat IU i Podemos el passat 20D, obre ara un període “d’anàlisi i debat” en el qual intentaran esbrinar què ha passat durant la campanya i si la coalició és una opció de futur. “Són uns resultats més complexos del que semblen”, respon un diputat d’En Comú Podem al ser preguntat per Diari Català sobre què ha pogut fallar.

Malgrat que Pablo Iglesias va introduir la possibilitat ja al seu primer discurs passades les onze de la nit del diumenge, encara és aviat pels ‘morats’ pensar en proposar, de nou, un “govern a la valenciana”. Ara “tot està per analitzar i debatre” comenten des de Podemos.

 

Compartir
Article anteriorRivera diu ara que “mai no hi ha hagut veto a Rajoy”
Article següentTurkish Airlines suma quatre vols setmanals entre Barcelona i Istanbul
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]