Ten Walls expulsat del Sónar per homòfob

2
Un comentari homòfob l'exclou del sónar

Un comentari homòfob l'exclou del sónarUn desafortunat comentari al Facebook han estat el detonant

Les xarxes socials són molt virals i això es demostra sempre. Una publicació de la setmana passada a la seva pàgina de Facebook, homòfoba sense discussió, li ha costat al productor lituà Marijus Adomaitis, més conegut com Ten Walls, ser expulsat de diversos festivals i clubs on tenia contractades dates per a punxar en els pròxims mesos. El festival Sónar ja no el vol en el seu cartell, com tampoc és acceptat ja en d’altres festivals amb estrella dins del circuit electrònic europeu com Creamfields (Anglaterra), PITCH (Holanda) i Urban Art Forms

Comentari al Facebook

El ‘post’ maleït deia així: “Recordo quan produïa música per a un artista lituà, i aquest intentava rentar-me el cervell. Em deia que no tenia per què ser tan conservador i intolerant cap als homosexuals. Quan li vaig preguntar ‘i tu què faria si sabessis que al teu fill de 16 anys el seu nuvi li està perforant el circulitet marró?’ Bé, llavors va callar. Enyoro els 90, quan aquesta gent, aquesta raça diferent, rebia el seu”.

El comentari desafortunat no només demostrava odi cap als homosexuals, sinó que a més els equipara amb els pederastes. “En una de les meves primeres sessions a Irlanda, de camí a l’hotel, vaig veure una església amb una tanca decorada amb centenars de sabates de nen. Com és normal, em vaig preguntar el perquè. El que va ocórrer és que s’havia destapat la mentida d’un capellà, que durant anys va estar violant als nens del poble. Per desgràcia, la gent d’aquesta raça diferent segueix fent el que feia, tothom ho sap i ningú fa res sobre aquest tema”.

Ten Walls, que des de l’any 2013 és un reconegut productor i DJ a l’escena europea del house, ha intentat sortir al pas de les crítiques i el boicot assegurant que va ser un error, “completament fora de lloc”, i que “no era la seva intenció ofendre a ningú”. Afirma també que la decisió de cancel·lar les actuacions ha estat seva, una cosa que des del propi Sónar es desmenteix: Ricard Robles, co-director del festival barceloní, en paraules a “El Mundo” explica que “s’ha pres la decisió després de conèixer el cas i d’acord amb la reacció de la resta de la indústria”. Robles afegeix que al Sónar no hi ha un codi ètic, però que “hi ha declaracions com aquestes que no són acceptables i no pot ser que a les xarxes socials valgui tot”.

És la primera vegada que s’expulsa a un artista del Sónar per declaracions d’aquest tipus. No obstant això, per al creador de Walking with Elephants, les coses no van acabar aquí, ja que la seva agència de contractació, CODA, també va retirar la fitxa de TenWalls de la seva pàgina web, donant a entendre que ja no tindrà els seus serveis com a artista. Durant les pròximes hores, CODA i Sónar s’encarregaran de donar el nom de l’artista que substituirà a Ten Walls.

Ten Walls, que es veu ara amenaçat per una probable mort artística -per a molts altres DJs ja és com una espècie d’empestat-, havia ascendit de manera meteòrica en el circuit europeu del deep house, sobretot gràcies a ‘Walking with elephants‘, que es va convertir en un dels hits més poderosos de la temporada d’estiu de 2014.

Per desgràcia això no és un fet aïllat, l’homofòbia s’estén per les arrels de la nostra societat que viu ancorada en un marc de virilitat i complexos. Posem per exemple casos de jugadors a l’NBA que han sortit de l’“armari” i això els ha perjudicat en els contractes arribant a quedar-se sense equip.