Un terapeuta de Sabadell condemnat a sis anys de presó per abusos sexuals

0

El condemnat serà inhabilitat durant el temps que duri la pena i també s’enfronta a cinc anys de llibertat vigilada i una indemnització a les víctimes

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat un terapeuta de Sabadell a sis anys i un dia de presó per abusar sexualment de dos pacients de la seva consulta, un jove de 16 anys i una dona de 31. L’agressor es va aprofitar de la seva condició per realitzar tocaments a les dues víctimes, a les que havia atordit prèviament amb un líquid sedant. L’home, que en el moment del delicte tenia 65 anys, serà inhabilitat durant el temps que duri la condemna, haurà d’indemnitzar els dos pacients amb 13.000 euros i quedarà en llibertat vigilada durant cinc anys un cop compleixi la pena actual.

Els fets es remunten al 2011, quan el condemnat va atendre el jove de 16 anys i, després d’una primera visita que va transcórrer amb normalitat, va abusar sexualment d’ell. Segons especifica la sentència, el terapeuta li va donar “un líquid que semblava aigua” que el va deixar atordit i sense poder reaccionar i després va aprofitar per masturbar-lo.

Pocs mesos després es va produir el cas de la dona, a la qual també va aplicar la mateixa substància i li va fer un massatge. Instants després la va fer estirar-se, i mentre li tocava els pits sota la camisa amb una mà, va descordar-li els pantalons i li va introduir els dits a la vagina amb l’altre. Arran dels fets la víctima va patir trastorns depressius, ansietat, pensaments d’incomprensió i angoixa i va ser acomiadada després d’un període de baixa laboral.

Tot i que la sentència no especifica el contingut del líquid perquè no es va poder analitzar, el registre durant la investigació va permetre trobar algunes substàncies que malgrat no estar prohibides tenen efecte ansiolític i tranquil·litzant.