Terra-nova.cat guanyadora del Premi Lluís Carulla

0
Terra-nova.cat guanyadora del Premi Lluís Carulla
Foto: Fundació Carulla

El projecte cultural Terra-nova.cat guanyadora del Premi Lluís Carulla vol renovar la mirada sobre el territori i el paisatge

Terra-nova.cat guanyadora del Premi Lluís Carulla
Foto: Fundació Carulla

Terra-nova.cat guanyadora, que planteja configurar una visió de la Catalunya actual a partir del diàleg entre fotògrafs i pensadors, ha guanyat la primera edició del Premi Lluís Carulla d’impuls a un projecte cultural, dotat amb 100.000 euros i al qual s’han presentat 100 candidatures.

Terra-nova.cat guanyadora del premi vol renovar la mirada sobre el territori i el paisatge, tant geogràficament com conceptualment, després de dècades caracteritzades per la modernització del territori en tots els àmbits i en un context de canvis profunds per a la societat catalana.

El projecte distribuirà per Catalunya deu equips formats per dos fotògrafs i un escriptor, procedents de les generacions de creadors nascuts entre els anys 70 i 80, i el resultat s’exposarà en centres culturals de referència, promourà el debat i s’editarà en format llibre.

Paral·lelament, es desenvoluparà una aplicació per a mòbils que estarà oberta a la interacció i la participació de les persones del territori i que permetrà la geolocalizació del contingut generat.

El projecte, que té com a referència la col·lecció de llibres fotogràfics ‘Catalunya Visió’ del 1967, està impulsat pel fotògraf, dissenyador i editor Ignasi López, el poeta i assagista Vicenç Altaió, el dissenyador gràfic Sergi Opisso i el fotògraf Román Yñán.

El premi servirà per dur a terme la primera fase de Terra-nova.cat, corresponent al 2016 i dedicada al treball de camp dels fotògrafs i dels escriptors i al desenvolupament de l’aplicació mòbil; el 2017 es preveu l’exposició, el debat i l’edició del material generat en cada àmbit territorial i el 2018 una exposició a Barcelona.

Entre els fotògrafs que han confirmat la participació a Terra-nova.cat figuren Bego Antón, Albert Gusi, Aleix Plademunt, Tanit Plana i Jon Uriarte, i entre els escriptors, Jaume C.Pons-Alorda, Francesc Serés i Marina Garcés.