PSC, CDC i C’s arriben a un acord pels autobusos a Terrassa

0
Bus Rubi renovacio seient
Parada de bus

L’Ajuntament de Terrassa comprarà 15 nous vehicles, sis d’ells híbrids, després de l’acord entre PSC i CDC amb C’s

Després de setmanes d’incertesa, la situació sobre la compra d’autobusos a Terrassa s’ha desencallat. Després que els diferents grups municipals no es van posar d’acord al darrer Ple municipal sobre la necessitat i quantitat de comprar autobusos híbrids per equipar la xarxa de transport de la ciutat, finalment PSC i CDC, que ja van votar en el mateix sentit -a favor- el darrer Ple han arribat a un acord amb el grup municipal de Ciutadans per adquirir 15 nous vehicles, sis dels quals seran híbrids.

El compromís del consistori egarenc és renovar cada cinc anys els busos amb més de 12 d’antiguitat. Com l’any passat aquesta renovació no es va fer, la compra que s’espera sigui aprovada el pròxim Ple consisteix en els cinc de 2015, els cinc d’enguany i els cinc de 2017, segons expliquen diferents mitjans locals. En total, la inversió serà de 4.425.000 euros.

Al Ple de gener, el govern municipal -de PSC- va proposar ja la compra de busos híbrids, però els partits no es posaven d’acord en quina quantitat dels nous vehicles havia de ser híbrida i quina dièsel. Mentre Terrassa en Comú proposava que tots fossin híbrids, C’s i PP demanaven un terme mig. Finalment, el PSC ha arribat a un acord amb CDC i C’s per la compra de sis vehicles híbrids del total de 15 adquisicions.