Terrassa no concedirà noves llicències a clubs cannàbics

0

L’Ajuntament de Terrassa no concedirà noves llicències relacionades amb els clubs o associacions cannàbiques durant el proper any

L’Ajuntament de Terrassa no concedirà noves llicències relacionades amb els clubs o associacions cannàbiques durant un any, després d’haver-ho acordat aquest divendres la junta de govern local en sessió ordinària.

En aquest temps, el consistori treballarà per aclarir les condicions administratives relacionades amb el desenvolupament de les activitats d’aquestes associacions, segons ha informat l’administració local en un comunicat.

Així l’Ajuntament es dotarà del marc normatiu necessari per establir detalladament tots els criteris relatius a l’establiment i funcionament d’aquestes activitats: des de la ubicació i característiques dels locals, fins a les condicions d’admissió, càlcul d’aforament, horaris i regulació del seu nivell de responsabilitat civil, entre d’altres.

Aquesta mesura és conseqüència que a Catalunya no existeix un marc legal clar que reguli específicament el funcionament d’aquest tipus d’activitat, creant una situació de va buidar legal.

Davant de la possibilitat que una inadequada regulació pugui comportar conseqüències negatives per a la salut pública, la convivència social o la seguretat ciutadana, la junta ha decidit suspendre també les llicències d’edificació, reforma i rehabilitació de construccions, instal·lacions o ampliació d’activitats concretes i d’altres autoritzacions municipals connexes establertes per la legislació sectorial destinades a clubs i associacions de cànnabis.