Un terratrèmol de magnitud 3,2 sacseja diversos municipis catalans

0

El sisme va afectar diversos municipis del Vallès, fins i tot de Maresme i Barcelona, i el telèfon d’emergències 112 va rebre trucades des de diferents punts

El sisme de magnitud 3,2 que ha afectat les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Bages dissabte a la nit no ha provocat danys materials ni físics, ha informat aquest diumenge Protecció Civil a Europa Press.

El terratrèmol, amb epicentre entre Terrassa, Matadepera i Vacarisses, va començar a les 21.30 hores, segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), per la qual cosa la Conselleria d’Interior va posar en prealerta el pla Sismicat, que es va cancel·lar cap a les 23.45.

Segons la Generalitat, el moviment es va notar en diversos municipis de la zona i el telèfon d’emergències 112 va rebre vuit trucades des de Caldes de Montbui, Sabadell, Matadepera, Castellar del Vallès, Manresa i fins i tot Montgat, a la costa del Maresme.

Protecció Civil es va posar en contacte amb els cossos de Policia Local d’aquestes localitats i amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van confirmar durant la nit que no s’havien produït danys materials ni personals.

L’IGGC ha posat en marxa un qüestionari en el qual demana a les persones que van notar el sisme on es trobaven, en quina posició i com va ser la sensació i que han completat prop de 50 persones.