Tesla Model X, benvinguts al futur més recent

0
Tesla Model X, benvinguts al futur més recent
Tesla Model X
Tesla Model X, benvinguts al futur més recent
Tesla Model X

El nou SUV 100% elèctric es diu Tesla Model X

Després de mesos d’espera ja el tenim aquí, el Tesla Model X és una realitat i es converteix amb el primer SUV 100% elèctric del mercat. Una imatge fresca i elegant i unes prestacions d’infart, són les bases del nou model de Tesla. Això sí, el seu valor supera els 100.000 dòlars.

El nou Tesla Model X es defineix com un SUV que vol ser un monovolum gràcies a la seva capacitat de càrrega de passatgers. Davant nostre tenim un vehicle de set places que es pot modificar a sis, on tots els seients es poden tombar de forma individual i, els de l’última fila, poden quedar totalment plans per tal de guanyar més volum de maleter. A l’interior també trobem l’enorme pantalla tàctil de la consola central que ja utilitza el Model S on controlarem tota l’operativa del cotxe i tot allò que faci referència a l’infoentreteniment.

Això sí, per accedir-hi dins ho haurem de fer per unes espectaculars i singulars portes d’ala de gavina que, segons la marca, facilitaran l’accés quan els estacionaments siguin justos a banda i banda i, com s’accionarà elèctricament, es detindrà si els sensors detecten un obstacle que pugui xocar amb la porta. Caldrà veure l’efectivitat d’aquests sistema, però el que és innegable és que, de moment, aquest gest ja suposa un plus extra per aquest model.

Tesla Model X, benvinguts al futur més recent
Tesla Model X interior

El Model X destaca per una línia molt fina i allargada que comença amb el parabrises més gran de tot el mercat que permetrà gaudir d’una lluminositat sense precedents. La zona posterior acaba amb un difusor, mentre que les llandes de 19 polzades són molt de l’estil que munta el Model S i estan flanquejades per un plàstic negre que envolta els passos de roda.

Pel que fa al motor recordeu que el Tesla Model X no porta motor de combustió i és totalment elèctric, per tant el seu funcionament és en base a unes bateries (les mateixes que el Model S) que es troben a la part de sota del cotxe (en un doble fons), fet que el fa gaudir del centre de gravetat més baix de la seva categoria i, par tant, suposem que d’una dinàmica més bona.

De moment només sortiran dues versions, el Tesla Model X 90D de 524 CV, i el P90D de 762 CV! Aquest últim accelera de 0 a 100 km/h en només 3,2 segons gràcies al seu mode Ludicrous i arriba als 250 Km/h, el que el situa com un dels SUV més radicals del mercat juntament amb el recent presentat Bentley Bentayga. Això sí, el seu pes es situa en 2.470 quilograms però la seva autonomia arriba als 413 quilòmetres per al 90D i 400 per al P90D.

Tesla Model X, benvinguts al futur més recent
Tesla Model X Posterior

Un dels aspectes on més atenció ha dedicat Tesla ha estat en la seguretat, fins al punt que el cotxe està atent a tot el que succeeix al nostre voltant. De fet, la marca el defineix com el més segur del mercat o, almenys, aquest és el seu propòsit. Estan tant segurs d’això que, fins i tot, s’atreveixen a dir que obtindrà les millors puntuacions en tots els apartats de les proves de seguretat i xoc ja que, segons ells, és capaç de resistir un atac amb armes biològiques. Una mica exagerat això no? Sí, però és l’explicació per dir que dins de l’habitacle no entra cap mena de pol·lució a través dels conductes del climatitzador.

En resum, Si algun dia penseu en comprar un Tesla Model X, sapigueu que tot això està disponible a partir de 132.000 dòlars, un preu que està a l’altura d’un Cayenne Turbo o Range Rover LWB, així que és una opció molt interessant i, sobretot, neta.