Testimoni de dos espanyols supervivents a Bataclan

3

Dos espanyols es van refugiar en una habitació de Bataclan mentre un terrorista recarregava l’arma

Una jove de la població d’Estepa (Sevilla) figura entre els supervivents de l’atemptat perpetrat divendres passat a la nit a la sala de concerts Bataclan, en aconseguir juntament al madrileny Ivan García refugiar-se en una habitació fosca aprofitant que un dels terroristes recarregava l’arma.

Així ho ha indicat l’Ajuntament d’Estepa en un comunicat, en què relata que la jove andalusa va aconseguir arrossegar-se fins a aquesta habitació, on ja hi havia unes 20 persones. Es tracta de María Luisa Rodríguez, de 33 anys i veïna de la població, rescatada per la policia gala en mantenir-se resguardada en aquesta habitació al costat del seu amic Iván García.

Segons ha explicat el consistori d’Estepa, Rodríguez va viatjar al Regne Unit per buscar feina, i en va trobar en una multinacional de telefonia. Uns anys més tard, li van oferir un lloc a París (França), on fa tres anys que treballant.

La jove d’Estepa, amant de la música i dels concerts en directe, va assistir al costat del seu amic Ivan García, de Madrid, a un concert de la banda americana ‘Eagles of Death Metal‘ a la coneguda sala de música Bataclan.

TANCATS EN UNA SALA

Segons el comunicat, “l’Iván li va salvar literalment la vida”, ja que feia mitja hora que estaven al concert quan “van sentir uns trets que no els van espantar en un primer moment en pensar que serien petards, però, en mirar enrere, el noi va veure a només dos metres un dels terroristes disparant a boca de canó tots els presents“, per la qual cosa tots dos es van llançar a terra.

Aprofitant el moment en què un dels atacants recarregava la seva arma, aquests dos espanyols es van tancar en “una habitació fosca i on ja havia unes 20 persones amagades”.

En aquesta habitació haurien passat dues hores escoltant “trets, crits i detonacions“, fins a ser rescatats per les forces policials franceses. Segons ha lamentat la jove, “el pànic es va transformar en horror” quan van haver de travessar la sala Bataclan entre els cadàvers.

La d’Estepa es recupera “lentament” al seu apartament de París, mentre el seu amic Iván ha tornat a Madrid i els dos estan “físicament en perfecte estat”, si bé l’Iván pateix “una lleu ferida a la cama, fruit de l’estampida”.

L’Ajuntament d’Estepa ha comunicat, en definitiva, que la jove es troba bé. “Els habitants d’Estepa, juntament amb tota la Corporació municipal, s’han congregat aquest passat dilluns a les portes de l’Ajuntament d’Estepa per condemnar l’atemptat en la crida que a tot Europa es va fer per acudir a aquestes manifestacions silencioses com a acte de suport a les víctimes i en solidaritat amb el poble francès”.