El reconegut diari ‘The New York Times’ ha publicat un editorial en què reprotxa a Trump que sigui “el pitjor candidat de la història moderna” i demana el vot per a la candidata demòcrata, Hillary Clinton, perquè “aquest no és un any electoral normal”.

“En un any electoral normal compararíem els dos candidats presidencials punt per punt, però aquest no és un any electoral normal”, assenyala el diari.

L’argument és que la candidata “té un historial de servei i idees pragmàtiques” mentre que “l’altre, Donald Trump, no ha revelat res concret de si mateix ni dels seus plans i ha promès la lluna i les estrelles”.

El diari es compromet així a explicar en un altre editorial per què creuen que “el senyor Trump és el pitjor candidat d’un dels grans partits de la història moderna estatunidenca“.

Amb la seva declaració de suport a Clinton, el ‘Times’ busca “persuadir als qui no volen votar Clinton per no votar una demòcrata, un altre Clinton o una candidata que, pel que sembla, en la superfície, no ofereix cap canvi per a un règim que sembla indiferent, per a un sistema polític que sembla trencat”.

“El millor argument a favor d’Hillary Clinton no pot ser, i no ho és, que no és Donald Trump. El millor argument és el que ha d’afrontar aquest país i la capacitat de Clinton per a afrontar-ho“, argumenta.

Així, cita la guerra, el terrorisme, les pressions de la globalització i l’erosió dels valors democràtics.

“Amb més de 40 anys de vida pública, Hillary Clinton ha estudiat aquestes forces i sospesat les respostes a aquests problemes. El nostre suport es fonamenta en el respecte al seu intel·lecte, la seva experiència, la seva duresa i valor en una carrera de servei públic gairebé continu i i han estat sovint la primera si no l’única en cada camp”, conclou l’editorial.