La popular franquícia publicada per Electronic Arts i desenvolupada per Maxis s’estrenava a Microsoft Windows el 4 de febrer de l’any 2000

El món dels simuladors socials té un bon motiu per menjar-se un tros de pastís. Avui, 4 de febrer de 2016, The Sims celebra 16 anys de la seva estrena per a PC. Des de llavors, la franquícia s’ha erigit com un dels referents dins els videojocs de creació i gestió de l’entorn i ha aconseguit que les seves 4 iteracions es trobin entre els 15 videojocs de PC més venuts de la història¹.

The Sims celebra 16 anys amb bona salut, situant-se com el líder indiscutible dels videojocs més venuts d’ordinador amb més de 100 milions d’unitats venudes comptabilitzant només la primera entrega. Fent un recompte global dels 4 videojocs i les seves ampliacions, parlem d’unes xifes que superen els 175 milions de còpies.

Passat i futur

The Sims ocupa el primer lloc dels més venuts des de l’any 2002, data on va prendre el lideratge a Myst, un videojoc de 1993 estrenat a Macintosh que ha rebut nombroses reedicions. Fins avui, la franquícia compta amb 4 entregues principals, 6 títols no numerats (MySims, The Sims Medieval, etc.), i versions per a Microsoft Windows, OS X, iOS, Android, Windows Phone i per gairebé totes les consoles de saló i portàtils estrenades des de l’any 2000.

La seva darrera entrega, The Sims 4, experimenta un èxit moderat. Després de la seva estrena al setembre de l’any passat, va acomiadar l’any amb un milió i mig de còpies venudes, una xifra que The Sims 3 va assolir només durant la seva primera setmana al mercat. Tot i això, el joc es continua fent gran i fa pocs dies anunciava l’arribada de la nova ampliació, The Sims 4 Romantic Garden Stuff, que pots veure sota aquestes línies.

 

¹Font: Statista