La nova obra del creador de Braid és un èxit tot i encapçalar la llista dels més piratejats

The Witness és un dels primers videojocs de 2016 en trencar la barrera de les 100 mil unitats venudes, una xifra traduïda en uns beneficis que superen els 5 milions de dòlars. Parlem de la nova creació de Jonathan Blow, un dels primers referents de l’èxit dels videojocs indie amb Braid.

A través del blog oficial de Thekla, l’estudi encapçalat per Blow, coneixem el següent:

A través de totes les plataformes, The Witness ha acumulat 5 milions de dòlars de benefici durant la primera setmana, superant de sobres la xifra de les 100,000 unitats. Són unes bones dades que superen les de Braid durant el seu primer any, d’agost del 2008 fins setembre de 2009 (Braid va estrenar-se al principi a XBLA i no va ser fins  a l’abril de 2009 que va arribar a Steam). Durant aquells temps, Braid va ser considerat un èxit dins la indústria independent.

The Witness es va estrenar el passat 26 de gener a PlayStation 4, iOS i Steam a un preu de 36,99 € i es tracta d’un títol en primera persona on el jugador, tot sol a una illa desconeguda, va resolent els diferents trencaclosques que hi ha. La seva recepció ha estat globalment positiva. Tant, que fins i tot ha arribat a encapçalar la poc honorable llista dels videojocs més piratejats a les diverses webs especialitzades en aquesta pràctica fraudulenta. Així es manifestava Blow al respecte:

Sembla que The Witness és el videojoc #1 a cert portal centrat en torrents. Malauradament, això no ens ajudarà a crear un nou joc.

D’altra banda, informes recents parlen d’una davallada important de la pirateria sobre videojocs. Fins i tot, alguns experts consideren que som davant una pràctica amb els dies comptats.