Theresa May ja té el suport d’un terç del Partit Conservador

0
Theresa May
La ministre de l'Interior britànica, Theresa May, una de les favorites per succeïr David Cameron | Foto: Europa Press

L’actual ministra de l’Interior britànica ha guanyat suports claus per succeïr David Cameron al capdavant del partit conservador

La ministra de l’Interior britànica, Theresa May, ja ha obtingut el suport d’un mínim d’una tercera part dels diputats conservadors per succeir David Cameron al capdavant del Govern i del partit. Entre els suports destaquen noms clau com el del titular d’Exteriors, Philipp Hammond, o el de Defensa, Michael Fallon.

May, que va fer campanya a favor de la continuïtat del Regne Unit a la Unió Europea, tenia aquest dilluns un mínim de 105 suports, segons un recompte elaborat per la BBC d’acord amb els anuncis que han fet els últims dies uns 200 dels 330 legisladors ‘tories’.

En segon lloc, per nombre de suports hi ha la secretària d’Estat d’Energia, Andrea Leadsom, amb 32. Tant ella com el tercer de la llista, el ministre de Justícia, Michael Gove, van defensar públicament el Brexit abans del referèndum del 23 de juny.

La primera ronda de votacions començarà aquest dimarts, de manera que els diputats decidiran progressivament quins dos candidats presenten davant dels militants del partit perquè elegeixin el seu nou líder. El procés ha d’estar completat per al 9 de setembre, data marcada en vermell per l’elecció del pròxim primer ministre.

Un dels dubtes d’aquesta carrera gira al voltant de les característiques que ha de complir el pròxim líder, ja que els partidaris del Brexit han insistit per activa i per passiva que ha de ser un defensor de la ruptura amb la Unió Europea qui gestioni el llarg procés de divorci.

En canvi, dirigents com el ministre de Defensa, Michael Fallon, han advertit que ja no té sentit establir línies entre els dos bàndols. “Ara tots som ‘brexiters’. Hem de ser-ho”, ha explicat aquest dilluns en una entrevista.