Thomas Mair, sospitós de la mort de Jo Cox

0
La diputada laboralista Jo Cox
El pressumpte assassí de la diputada britànica és Thomas Mair | Foto: Europa Press

El presumpte assassí de la diputada laboralista, Jo Cox, té problemes mentals i vincles amb organitzacions que defensen la supremacia de la raça blanca

El presumpte assassí de la diputada laboralista Jo Cox és Thomas Mair, de 52 anys. Així, ho senyalen diversos mitjans anglesos. L’home va ser detingut després d’haver disparat i apunyalat a la diputada. Segons diversos testimonis, Mair va cridar ‘Britain First’ (‘primer, Gran Bretanya’), però la policia no ho ha confirmat.

El nom de ‘Britain first’ és el d’un partit ultradreta, fundat per antics membres del Partit Nacional Britànic, definit com a “patriota” i “d’organització de defensa de carrer”. No obstant això, segons The Independent el partit ha condemnat l’assassinat de Cox i ha negat qualsevol tipus de relació entre Mair i ells.

El grup de drets civils Southern Poverty Law Center senyalen, segons les seves fonts, que Mair donava suport al grup Aliança Nacional. Southern Poverty Law Center mencionen que és un “ferm partidari” d’aquest grup que durant dècades ha sigut l’organització neonazi més gran en els Estats Units.

Per la seva banda, The Mirror menciona que el presumpte assassí de Cox està subscrit a la revista South Africa Patriot. La revista fa campanya contra “la decadència de l’imperi civilitzat” en Sudàfrica.

 

Un home solitari i amb problemes psíquics

El diari The Daily Telegraph recull les declaracions del germà de Mair, qui comenta que el presumpte assassí té un historial de malaltia mental. A més, els veïns els defineixen com “a solitari”.

A més, afegeixen que vivia en la mateixa casa des de fa 40 anys. Vivia sol des de la mort de la seva àvia, fa 20 anys. D’altra banda, tampoc ha tingut treball fixe.

De moment, es desconeixen els motius pels quals ha assassinat, presumptament a la diputada laboralista Cox. A més, un altre home de 77 anys ha sigut ferit. La campanya del Brexit ha sigut, de moment, suspesa.