Diversos morts en un tiroteig a un centre comercial de Munic

0
Olimpia Centre Comercial
Centre comercial Olimpia, a Munic

Diversos morts i desenes de ferits en un tiroteig a un conegut centre comercial del nord de la ciutat alemanya

La Policia Local ha informat aquest divendres que s’ha produït un tiroteig al centre comercial Olimpia de Munic, pròxim al parc olímpic, d’acord amb els mitjans de comunicació alemanys. Fonts oficials confirmen tres persones mortes, malgrat els mitjans locals parlen d’entre 10 i 15 morts i la BBC britànica xifra les víctimes mortals en 11. També hi han confirmats desenes de ferits.

Les forces de seguretat han acordonat la zona i han posat en marxa un operatiu. “És probable que hi hagi alguna cosa més”, ha dit una font policial al Frankfurter Allgemeine. Diversos mitjans es fan eco de les paraules d’aquestes forces de seguretat que expliquen que l’atac hauria estat perpetrat per diverses persones que haurien disparat fins a 30 cops.

Malgrat aquesta informació encara no es pot confirmar, el que sembla segur és que els atacants haurien fugit del centre comercial després de l’atac, que segons un vídeo difòs a Internet, s’hauria iniciat a les portes del restaurant McDonalds d’aquest centre comercial, situat als voltants de la zona olímpica de Munic. A petició de les autoritats de Munic, Diari Català no fa difusió d’aquest vídeo.

Les autoritats han demanat als ciutadans de Munic que es quedin a casa o al treball i que evitin circular pel centre. Segons expliquen al canal 24h de TVE espanyols que viuen en aquesta ciutat alemanya, el metro de la ciutat hauria interromput el servei.

El país està en alerta des de dilluns, quan un refugiat afganès de 17 anys va atacar amb una destral un tren a Baviera. Estat Islàmic ha reivindicat ja aquest atemptat, el primer a sòl alemany.

 

Compartir
Article anteriorVÍDEO | Desallotgen un edifici de Sabadell per inundació a causa d’una fuga
Article següentMor un detingut a la comissaria d’Osona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]