“Neuer és la figura en la que vull que es fixin els nostres porters”

0
N'Kono analitza l'actualitat blanquiblava | FOTO: Espanyol TV
N'Kono analitza l'actualitat blanquiblava | FOTO: Espanyol TV

Tommy N’Kono, en exclusiva per a Diari Català, ens parla dels porters de l’Espanyol i de la seva forma de treballar al club blanquiblau

Tommy N’Kono va ser el porter del RCD Espanyol durant vuit temporades. Després de deixar un record imborrable en l’afició blanquiblava com a jugador, es va dedicar a entrenar quan es va retirar. Des de 2003 és l’entrenador de porters de l’Espanyol, on ha format jugadors contrastats com Kiko Casilla, Carlos Kameni o Gorka Iraizoz. Tommy N’Kono es va reunir amb Diari Català per parlar de l’actualitat blanquiblava i dels porters de l’Espanyol.

Com valores els porters de l’Espanyol, Pau i Bardi?

A Pau l’hem hagut d’acostumar a una situació difícil i nova per a ell, però en cap moment hem dubtat de les seves qualitats. Encara està en procés de formació i s’està acostumant a jugar a Primera Divisió. Creiem que té un gran futur per endavant.

Bardi s’ha tingut que acoblar a la nostra forma de treballar ja que la filosofia de futbol italiana és molt diferent a la nostra, sobretot perquè la defensa dels equips d’aquí solen jugar més avançades. Ha millorat bastant des de la seva arribada.

“Pau va mostrar una gran maduresa i va saber aguantar la pressió arrel de les crítiques a Twitter”

Com porta Pau anímicament les crítiques que el van fer abandonar Twitter?

Va ser una situació estranya, però va mostrar una gran maduresa i va saber aguantar la pressió en els partits posteriors. En duels contra el València o el Granada, va resultar una peça clau.

Fa anys que t’ocupes dels porters de l’Espanyol. Quin d’ells és el que t’ha sorprès més?

N’han passat de molt bons pel club. Kameni, Kiko Casilla, Gorka Iraizoz… Tots ells han sortit d’aquí i estan jugant al més alt nivell. Estem molt orgullosos que hagin après amb nosaltres.

Amb quin porter en actiu t’identifiques més?

Neuer és el gran referent en l’actualitat. Ajuda molt a la seva defensa avançada anticipant-se a les jugades per tallar l’atac del rival. És una de les figures en la que vull que es fixin els porters que entreno.

Pau López , porter titular d'aquesta temporada | FOTO: Marca
Pau López , porter titular d’aquesta temporada | FOTO: Marca

A l’hora d’entrenar, canvies la metodologia de treball setmana a setmana depenent del rival al qual us enfronteu?

Sí, tenim una metodologia mixta que varia depenent de cada oponent. Analitzem el rival i, a partir d’això, proposem els nostres exercicis diaris. També intentem treballar sobre els nostres errors per corregir-los.

Vas poder estar anys amb Kiko Casilla, ara al Real Madrid. Quina creus que és la seva millor virtud?

La seva tranquil·litat i la serenitat que transmet a l’equip. Té bona sortida de pilota des del darrere, fa jugar l’equip i s’anticipa a les jugades rivals, que crec que és molt important en l’estil de joc d’un equip.

Coneixent-lo, creus que esta duent bé la suplència?

Sí. És fort i té temps per lluitar per un lloc amb paciència, sabent jugar el seu rol a cada moment. A l’Espanyol ho va fer molt bé, esperant el seu moment fins que va arribar.

Pot arribar a ser titular per sobre de Keylor Navas?

És complicat de dir però el temps parlarà per sí mateix. Ell ha de treballar per jugar i, a partir d’aquí, l’entrenador decidirà. Crec que té un gran talent i ha de saber gestionar-lo.